Foto: Pauline Aarts
De mening van Annemarie

#instagramlife

Onlangs bracht ik een week door op het Griekse eiland Santorini. In de jaren '80 hopte ik over een aantal Griekse eilanden. Destijds nog best een avontuur. Hup rugzak op en maar zien waar je terecht kwam. Vergelijkbaar met wat heden ten dage veel jongeren doen richting Vietnam en Cambodja. Misschien nog wel spannender zelfs, we hadden immers geen mobieltjes en internet. En Griekenland was nog grotendeels onbekend. Zo moest ik me bijvoorbeeld laten welgevallen dat kinderen me keihard uitlachten om mijn blonde haar en eraan wilden voelen.

Het gaat allemaal om de vibes plus goede setting

Het eiland Santorini was al die jaren op mijn bucketlist blijven staan, want daar was ik tijdens het hoppen niet aan toe gekomen. Dat was dus even een verrassing. Want tegenwoordig heb je wel mobieltjes en Instagram en hashtags. Hoe het er in de jaren '80 was kan ik alleen nog naar raden.

Tegenwoordig is het fotogenieke dorpje Oia vol van prachtige dames, zongebruind en met de juiste kleding. In mijn instagramonschuld keek ik bij aankomst een beetje vreemd op. Want waarom in godsnaam zou je in een toch best heuvelachtig dorpje met hobbelige en gladde stenen een lange jurk en elegante schoentjes aan doen in plaats van een praktische korte broek en gympen? Had ik iets gemist? Was er een dresscode waar ik niet van wist?

Maar al snel was ik erachter. Het gaat allemaal om de vibes plus goede setting voor een mooie instapost. En iedereen onder de 30 weet dat dus automatisch.

#oia #santorini #islandlife #instagramlife #generatiekloof #illbeback

Annemarie de Vries
Meer berichten