Reizigers opgelet!
Reizigers opgelet! (Foto: Guus Schoonewille)

Nieuwe busmaatschappij en aangepaste busroutes

Op 25 augustus gaat het stads- en streekvervoer over van Connexxion naar EBS. Met elektrische bussen op alle stadslijnen, die vaker gaan rijden. Ook introduceert EBS de Delfthopper voor haltes waar bussen in de nieuwe dienstregeling niet meer stoppen.

Delft - EBS verzorgt in opdracht van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag de komende 11 jaar het busvervoer in Delft. De vervoerder heeft als opdracht onder meer meegekregen: behoud hetzelfde serviceniveau en organiseer het vervoer slimmer en vraaggerichter. EBS gaat de dienstregeling wijzigen en de frequenties van de stadslijnen verhogen naar minimaal 4 x per uur. Op deze lijnen zet EBS elektrische bussen in - behalve op de omleidingsroutes vanwege de werkzaamheden aan de Sint Sebastiaansbrug. Ook komt er een directe verbinding tussen station Delft en Rotterdam The Hague Airport (buslijn 37). Ook introduceert EBS de Delfthopper, een achtpersoonsbus voor de haltes van de huidige buslijnen 33 door het Westerkwartier, 61 naar de binnenstad en 62 tussen station Delft en Tanthof. De Delfthopper rijdt op aanvraag. De (vernieuwde) buslijnen 32, 33 en 37 blijven stoppen bij het Reinier de Graaf Gasthuis.

Buslijnen vervallen of krijgen een andere route, maar met de Delfthopper vervallen er geen bushaltes. Opstappen kan uitsluitend op haltes waar geen andere bussen stoppen, uitstappen kan op elke halte of knooppunt. De Delfthopper rijdt tussen 6.00 en 24.00 uur en stopt alleen bij haltes met in- of uitstappers die op hetzelfde moment ook een rit hebben gereserveerd. Reizigers kunnen straks gebruikmaken van een gratis telefoonnummer om te reserveren. Ze kunnen ook online reserveren. Op de website van EBS vindt u meer informatie over de nieuwe dienstregeling en over de Delfthopper.

Meer berichten