Foto:

Stiltegebied Stiltegoed

Tussen het Bieslandse bos en de Bieslandse polder ligt een gebied van zo'n twintig voetbalvelden groot. De afgelopen twee jaar is dit gebied ingericht tot stiltegebied Stiltegoed. Zondag 1 september wordt Stiltegoed geopend met een festival van 12.00 tot 17.00 uur, voor jong en oud.

Regio - "Stilte is schaars in de drukke Randstad", zegt Josje Duyndam, initiatiefnemer van Stiltegoed. "De technische vooruitgang maakt het leeftempo aanzienlijk hoger. Het toenemende aantal prikkels die de hersenen moeten verwerken, leidt tot een maatschappij waar burn-out een normaal verschijnsel is geworden. Een van de antwoorden hierop is het bieden van stilte, en deze integreren in het dagelijkse leven." Het idee van Stiltegoed in een notendop.

Dit idee sloeg aan bij de Provincie Zuid-Holland, die zocht naar een invulling voor dit buitengebied van Delft, Den Haag, Nootdorp en Pijnacker. Stiltegoed gaat de komende 30 jaar een oase van rust bieden, middenin de Randstad, tussen het Bieslandse bos en de Bieslandse polder. "De afgelopen 2 jaar zijn wij druk geweest met de inrichting", zegt Duyndam. Voor de inrichting en het beheer wordt Stiltegoed bijgestaan door groenondernemer Louis van de Meijden en landschapsarchitect Ben Kuipers.

Openingsfestival
Op zondag 1 september vindt het openingsfestival plaats van 12.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis. Op het festival zijn yogaworkshops en meditatiesessies te volgen. Bezoekers kunnen ook spiegelend wandelen met een paard. Of relaxt op een zitzak genieten van verstillende livemuziek en mooie verhalen. Kunstenaar en ondernemer Tijn Noordenbos onthult twee kunstwerken.
Kijk voor meer informatie op www.stiltegoed.nl. Het volledige festivalprogramma wordt gedeeld via de Facebookpagina van Stiltegoed.

Meer berichten