Het eerste schilderij is al een tijdje te zien.
Het eerste schilderij is al een tijdje te zien. (Foto: Annemarie de Vries)

kaartverkoop Pieter de Hooch

Met de lancering van www.pieterdehoochindelft.nl is de online kaartverkoop voor de tentoonstelling Pieter de Hooch in Delft, Uit de schaduw van Vermeer officieel van start. gegaan.

Delft - Vanaf 11 oktober 2019 tot en met 16 februari 2020 is in Museum Prinsenhof Delft de eerste overzichtstentoonstelling ooit in Nederland te zien van de beroemde 17de-eeuwse schilder Pieter de Hooch. De tentoonstelling focust op de bloeiperiode van de kunstenaar (ca. 1655-1660), waarin Delft een hoofdrol speelt. Van over de hele wereld komen topstukken naar Delft: onder meer de Gemäldegalerie Staatliche Museen zu Berlin, de National Gallery of Art (Washington), het Kunsthaus (Zürich) en de Royal Collection Trust (uit de privécollectie van H.M. Queen Elizabeth II) lenen schilderijen uit. Onder de bruiklenen bevinden zich vele beroemde schilderijen, zoals het sleutelstuk van de tentoonstelling: Binnenplaats van een huis in Delft (1658) uit de National Gallery in Londen. Pieter de Hooch. Dit is met 29 topwerken de meest ambitieuze tentoonstelling tot nu toe van Museum Prinsenhof Delft.

(Combo)Tickets en lezingen
Door vooraf online tickets te kopen, verzekeren bezoekers zich van toegang tot de tentoonstelling op een door hen gewenst moment. Om een aangenaam bezoek te bevorderen, gelden zogenaamde tijdsloten die ieder half uur aanvangen. Eenmaal in de tentoonstelling kunnen bezoekers zolang blijven als gewenst.

Individuele bezoekers hebben de mogelijkheid om elke zondagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur een instaplezing (€ 2,50 p.p.) te volgen. Voor groepen van 10 tot en met 80 personen is een apart lezingarrangement (€ 10,00 p.p., exclusief entree tentoonstelling) samengesteld, bestaande uit een introductielezing, koffie/thee met een koekje en een bezoek aan de expositie. Kaarten voor de instaplezingen en de groepsarrangementen kunnen online worden geboekt. Rondleiden in de tentoonstelling is helaas niet toegestaan.

In samenwerking met kamermuziekensemble Camerata Delft en expositieruimte 38CC wordt een combiticket aangeboden. Met het combiticket (€ 37,50 p.p.) kunnen bezoekers een van de drie concerten van Camerata Delft (op 26 oktober, 7 december en 25 januari van 11.00 tot 12.00 uur) bijwonen in de Oude Kerk, het kunstwerk Narrow House in de Oude Kerk bezoeken, alsook de expositie Pieter de Hooch in Delft in Museum Prinsenhof Delft. Het combiticket kan eveneens online worden geboekt.

De catalogus bij de tentoonstelling wordt uitgegeven door WBOOKS, kost € 24,95 (paperback)/ € 34,95 (hardback) en is beschikbaar in het Nederlands en het Engels.

Meer berichten