De nieuwe line-up van Symphonic Rock Night met v.l.n.r Jos Harteveld (zang), Joop Wolters, Tim de Jong (drums), Micky Huijsmans (zang), Monica Kemink (saxofoon), Frank Strokap (bas), David Quakkelaar (toetsen) en Anand Mahangoe (gitaar).
De nieuwe line-up van Symphonic Rock Night met v.l.n.r Jos Harteveld (zang), Joop Wolters, Tim de Jong (drums), Micky Huijsmans (zang), Monica Kemink (saxofoon), Frank Strokap (bas), David Quakkelaar (toetsen) en Anand Mahangoe (gitaar). (Foto: Robert Zant.)

Voorstelling Delftse Symphonic Rock Night trekt volle zalen Regelrechte theater-hit

De splinternieuwe rockshow van Symphonic Rock Night trekt in de voorverkoop van het nieuwe theaterseizoen volle zalen en is een regelrechte theater-hit. De band speelt liedjes van Supertramp, Pink Floyd, Yes, Genesis, Emerson Lake & Palmer, Camel, Rush, King Crimson, Led Zeppelin, Earth & Fire, Focus en Solution.

Regio - De Delftse voorstelling is met een lengte van 2,5 uur, de langste muziekvoorstelling in de Nederlandse theaters komend seizoen. Op woensdag 30 oktober is de start voor 850 bezoekers in een met 850 toeschouwers uitverkocht theater in Doetinchem. Uitvoerend producent en bedenker Luuk Braun: Er staat een nóg betere band dan vorig jaar. De reacties waren al erg positief, maar dit slaat alles.”

Symphonic Rock Night maakte haar debuut in 2017 in zeventien schouwburgen, met de eerste theatershow ‘A Complete Evening’. De 10 koppige-band sloot de twee jaar durende tournee op 6 april 2019 af in een stijf uitverkocht Stadstheater in Zoetermeer. De band speelt daar op 29 februari 2020 met de nieuwe voorstelling weer. Braun: ,,Alle theaters die we in onze ‘eigen’ regio bezoeken, zijn sinds de start telkens snel uitverkocht. Ook ons allereerste concert in 2016 in De Boerderij in Zoetermeer was met 750 bezoekers al snel bomvol. Daarna hebben we tijdens onze eerste theatertour in uitverkochte schouwburgen van Rijswijk, Naaldwijk en Zoetermeer opgetreden. Voor de nieuwe show straks eind november in Naaldwijk is nu al geen kaart meer te krijgen.”

Opmerkelijk is dat het Delftse theater De Veste de show nog niet vertoont. "We zouden het natuurlijk geweldig vinden om in een ‘thuiswedstrijd’ te bewijzen hoe enorm dit project is gegroeid”, zegt de in Delft geboren Braun, die de bandleden selecteerde en de muzikale leiding heeft. "We krijgen er wel vragen over. Ik heb als lid van het theater daar ook zelf heel veel voorstellingen gezien. Veel toneel tot cabaret, maar ook bands als Pink Project waarmee wij vergelijkbaar zijn.”

Symphonic Rock Night is met tien doorgewinterde profmuzikanten met een splinternieuwe theatershow te zien in 14 Nederlandse schouwburgen. De aftrap is op woensdagavond 30 oktober in schouwburg Amphion te Doetinchem (30 oktober, première). Daarna volgen Waalwijk (2 november), Terneuzen (16 november), Steenwijk (22 november), Naaldwijk (28 november), Almelo (6 december), Deventer (1 februari), Hengelo (14 februari), Zoetermeer (29 februari), Sittard (6 maart), Alphen aan den Rijn (7 maart), Barendrecht (4 april), Oss (11 april) en Dordrecht (17 april).

Kijk voor meer informatie op: www.symphonicrocknight.nl.

Meer berichten