Marcella met Elfstedenzwemmer Maarten van der Weijden, die vorige twee edities erbij was.
Marcella met Elfstedenzwemmer Maarten van der Weijden, die vorige twee edities erbij was. (Foto: )

Deelnemer Marcella van Haastrecht

Op 1 september vindt de derde editie van Swim to Fight Cancer Delft plaats. Deelnemers zwemmen twee kilometer in het Rijn-Schiekanaal, met als doel zoveel mogelijk geld inzamelen voor kankeronderzoek. De komende weken laten wij u kennismaken met een aantal van deze deelnemers.

Delft - Marcella van Haastrecht doet al voor de 3e keer mee aan Swim to Fight Cancer Delft. Marcella: "3 jaar geleden zwom ik alleen nadat ik door bestuurslid Diana was overgehaald. Een jaar later werd mijn deelname persoonlijk doordat mijn vader overleed aan kanker. We hebben toen mee gezwommen onder de naam team Dirk. Dit jaar zwemmen we onder de naam team RAM."

Marcella is al druk bezig met de voorbereidingen en hoopt dat het weer net zo'n mooie dag wordt als bij de vorige twee edities.

"Het is mooi om met elkaar te zwemmen voor iets wat ons allemaal op een bepaalde manier raakt omdat kanker niet discrimineert," aldus Marcella: "Ik hoop dat er dit jaar langs de route ook weer veel mensen staan om aan te moedigen want dat is voor ons als zwemmers van dit evenement erg leuk en motiverend".

Meer berichten