Unieke Openlucht expositie Deja Vu

In het kader van het themajaar van de Gouden Eeuw wordt op vrijdag 6 september een unieke openlucht expositie geopend: Déjà Vu. Op het Sint Agathaplein in Delft zullen een negental grote Trotters verrijzen. Trotters zijn moderne en strakke reclamezuilen waarin normaal gesproken politieke of commerciële uitingen staan. In plaats daarvan komen er foto's met een aantal kunstwerken in de Trotters. Twaalf moderne en gerenommeerde beeldende kunstenaars zullen in zeventien beelden hun visie laten zien op de Gouden Eeuw.

Delft - Déjà Vu is een project van de Delftse fotografe Monique Roodenburg en beeldend kunstenaar René Jacobs, die eerder initiatiefnemer en organisator van de Museumnacht Delft was. De expositie wordt vanaf 16:00 geopend door wethouder Bas Vollebregt en iedereen is van harte welkom de opening en de expositie te bezoeken.

Officieel kwam de Gouden Eeuw in het rampjaar 1672 ten einde maar de echo's van dit cruciale tijdperk klinken tot op de dag van vandaag door. Zeker op het Sint Agathaplein, onder het toeziend oog van Willem van Oranje en in de schaduw van Museum Prinsenhof Delft, lopen heden en verleden onlosmakelijk door elkaar. De organisatie heeft voor het Sint Agathaplein gekozen vanwege het ultieme contrast tussen het historische plein en de strakke en moderne Trotters. Déjà Vu laat zien dat de Gouden Eeuw nog altijd een onuitputtelijke inspiratiebron is. De verfijnde detaillering en de veel geroemde lichtval uit die tijd komen regelmatig terug in de moderne beeldende kunst. Ook de thema's uit die tijd, zoals rijkdom en ijdelheid, schoonheid en verval, macht en onderworpenheid blijven inspireren. Er zal werk te zien zijn van Chinnoe & Vlemmix, Daniëlle van Zadelhoff, Elisabeth Schelvis, Elizabeth Koning, Hillywood Art, Hugo Kaagman, Jenny Boot, Monique Roodenburg, Peter Kemp, Rachel Nieborg, René Jacobs en Studio Fleur Goedendorp en Heek / Breukers.

Aangezien de Trotters van binnenuit verlicht worden zullen de kleuren en details van de foto's nog beter uitkomen en zal de expositie naar verwachting 's avonds een sprookjesachtige aanblik geven. De organisatie hoopt met deze tentoonstelling aan te tonen dat de Gouden Eeuw nog altijd springlevend is en nodigt de bezoeker uit zich terug te laten voeren naar de 17e eeuw aan de hand van enkele kunstenaars van nu.

De expositie is vrij toegankelijk en iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Tot en met zondag 6 oktober zullen de negen Trotters op het Sint Agathaplein te bewonderen zijn. Meer informatie is te vinden op de Facebook eventpagina en Instagram.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten