Dankzij Stichting Het Vergeten Kind genieten Gigi en dochter Giomy van een dagje Drievliet
Dankzij Stichting Het Vergeten Kind genieten Gigi en dochter Giomy van een dagje Drievliet (Foto: Frans Limbertie)

Gigi en Giomy genieten van Drievliet

Door: Frans Limbertie

"Hier waren we wel even aan toe"

De hele zomer lang tourt Stichting Het Vergeten Kind onder het mom van de Heppie Zomertour met een bus kriskras door Nederland langs verschillende familieparken. Afgelopen woensdag stopte de bus bij Pretpark Drievliet, waar in totaal 450 kinderen, waaronder veel Delftse kinderen, en ouders/begeleiders de poorten van het park binnenstapten.

Regio - De Guusje Nederhorst Foundation werd opgericht door zanger Dinand Woesthoff van de Haagse rockband Kane, ter nagedachtenis aan zijn in 2004 overleden vrouw. Vijf jaar geleden kreeg het zijn huidige naam Het Vergeten Kind en in 2016 werd een fusie aangegaan met stichting Heppie. Sandra de Beer is projectmanager bij de stichting. "Jaarlijks organiseren wij activiteiten en evenementen om kinderen, die het moeilijk hebben in hun huidige gezinssituatie, even uit de dagelijkse sleur te halen en ze een fijne dag te geven. Het contact met deze gezinnen verloopt via diverse gemeentes." Een van de gezinnen waar wij deze ochtend mee zullen optrekken, is Gigi met haar 8-jarige dochter Giomy. Beiden hebben privé een zware tijd achter de rug en kijken enorm uit naar deze dag. Gigi: "We hebben een tijdje bij Vrouwenopvang Rosa Manus in Leiden gezeten vanwege huiselijk geweld door mijn ex-partner. Toen we deze uitnodiging voor een dagje uit kregen, hoefden we daar natuurlijk niet lang over na te denken. Na zo'n heftige periode is dit meer dan welkom."

Gigi is open over wat haar en Giomy is overkomen. Het gaat gelukkig nu weer redelijk goed met ons. Ik ben inmiddels voor zes uur per dag aan het werk bij een callcenter, heb al mijn lieve vriendinnen weer om me heen en begin mijn leventje weer zo zoetjes aan op te pakken," De man die Gigi en haar dochter een jaar lang lastig viel is inmiddels uit haar leven. Afgelopen week is hij definitief veroordeeld. Gigi is blij dat ze geen last meer van hem heeft en ze dit nu kan afsluiten. "Natuurlijk heb ik nog wel het een en ander te verwerken, maar ik vertrouw erop dat dit goed gaat komen," laat ze weten. De strijd met haar ex heeft bijna een jaar geduurd. "Hij had veel issues en uitte dat met geweld naar mij toe. De politie heeft hem op een gegeven moment uit huis moeten halen. Vooral de nasleep duurt lang. Maar nu even genieten van deze mooie dag en onze zorgen vergeten. Een dagje pretpark en verstand op nul."

De twee hebben een goede band met elkaar. "Wij zijn twee handen op een buik, absoluut!" Voorlopig heeft Gigi het wel even gehad met mannen. Ook met Giomy's vader waren er in het verleden problemen. "Ik val duidelijk op de verkeerde mannen," stelt ze vast. Op zoek naar een echte lieve man dus? "Ondanks dat ik qua karakter een zorgzaam type ben, ben ik ook wel een pittig iemand met een gebruiksaanwijzing. Maar als je weet hoe het werkt, heb je een goeie aan me." Giomy wil graag in de achtbaan met de naam Kopermijn. Na afloop laat ze weten dat het nog spannender mag: "Ik hoop dat die andere harder gaat en nog enger is."

Meer berichten