Persbericht Spulletjûsdag Pijnacker 2019

Pijnacker - Op zondag 15 september 2019 wordt voor het allereerst Spulletjûsdag georganiseerd! Een rommelmarkt vanuit de tuin of garage op ruim 150 adressen door heel Pijnacker (en  Delfgauw). 

Het spontane initiatief kwam van Clancy van Wijk Stalman. Zij was in het oosten van het land getuige van een spulletjesdag en voelde: dit past perfect bij een dorp als Pijnacker. Het gaat om een stukje duurzaamheid (hergebruik spulletjes) en ook een groot sociaal aspect natuurlijk. Mensen lopen of fietsen eens door de wijk en deelnemers maken het gezellig met babbeltje en kopje koffie.

Clancy ging om tafel met de gemeente, en kreeg hen al snel net zo enthousiast. De gemeente wilde graag meedenken en zelfs een stukje "sponsoren" vanuit de buurtknip. En bij een rondje door het dorp bleken ook genoeg ondernemers een steentje te willen bijdragen: Plus Sabina Zondag en Albert Heijn Keizershof sponsoren het initiatief.

Vanaf het moment dat er een definitieve "go" was, begon Clancy met deelnemers zoeken. En dat liep storm! In enkele weken tijd melden zich ruim 150 adressen aan om mee te doen.

En zo is de eerste Spulletjûsdag 2019 een feit: Zondag 15 september van 10.00 tot 16.00 uur stallen de deelnemers hun spulletjes in hun tuin of garage. Dit kan van alles zijn, van (tuin)meubels, tot (boeren)antiek, van speelgoed tot kleding, vintage of nog helemaal nieuw …..kortom veel meer dan je mee kan nemen naar een gebruikelijke rommelmarkt. En daarmee voor jong en oud een interessant aanbod.

Voor het initiatief is een flyer met plattegrond van deelnemende adressen gemaakt, waarop ook de categorieën staan wat er wordt verkocht. De flyer is te vinden bij diverse winkels en (horeca) gelegenheden in het dorp, maar ook op de facebookpagina > Spulletjûsdag Pijnacker 2019. Zo kan iedereen zelf een route uitstippelen! De adressen zelf hebben allemaal een slinger ontvangen met witte vlaggetjes, waardoor ze herkenbaar zijn.

We hopen natuurlijk op goed weer maar met minder weer gaat het gewoon door.

Dus kom gezellig allemaal neuzelen!

Meer berichten