Foto: Marcel Krijgsman

19 sept: Popronde Delft 2019!

Delft - Het grootste rondreizende muziekfestival van Nederland doet dit jaar 41 steden aan, Popronde Delft maakte haar programma bekend. Meer dan 35 veelbelovende en verrassende acts, waaronder NEMSIS, Paracetamøl, Kay Slice, Gumbo Kings en Joan Franka, komen op 19 september naar het centrum van Delft. Naast de speciale rondvaartbootsessies zijn er dit jaar ook previews in de vorig jaar uitgegraven middeleeuwse kelder van het Delfts Brouwhuis en een bijzondere act met dans tussen de platen van Plexus. Met de Delft-City-shuttle zorg je dat je vlot tussen de locaties kunt bewegen én je je voeten spaart voor de afterpary bij STECK.

Over de Popronde

De Popronde is hét reizende muziekfestival van Nederland. Vanaf donderdag 12 september tot en met zaterdag 30 november reizen de 145 geselecteerde Poprondebands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten - langs 41 steden door het hele land. Singer/songwriters, rappers, rockers en producers, de Popronde is niet aan een muziekstijl gebonden en alle concerten zijn gratis toegankelijk.

Popronde vindt in Delft plaats op 19 september. Meer dan 35 acts presenteren zich bij de 17 deelnemende locaties.

17 locaties

Tijdens de Popronde vormen 17 locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Naast café's en poppodia fungeren ook platenzaak en rondvaarboot als podia. Dit levert intieme en bijzondere concerten op en door de compactheid van het centrum kan je op één avond heel veel nieuw talent ontdekken.
Met de Delft City-shuttle verplaats je je nóg sneller tussen de concerten zodat je zoveel mogelijk kunt zien.

Wil je het iets rustiger aandoen? Dat kan natuurlijk ook: er zijn ook locaties met een bijna avondvullend programma op zichzelf of mooie afwisseling met de deelnemende buren. Dit jaar doen ook Delfts Brouwhuis, Tierney's, het Cultuurlab, de Liefhebber en Bierfabriek mee als locatie.

Keuzestress
Je kunt je alvast inlezen -en luisteren over de acts via de website en afspeellijst op Spotify om jouw ideale programma samen te stellen. Een programmaboekje kan je van te voren ophalen bij de deelnemende locaties. Op de avond zelf is de infostand dit jaar te vinden bij de Bierfabriek. Hier kan je langskomen voor informatie, tips over het programma, en een selfie maken in de speciaal aangelegde biergarten.

Ook dit jaar presenteren VPRO's 3voor12 en muziekblad OOR eigen talenten op een podium. Op deze podia zijn enkel acts te zien die getipt worden door OOR en 3voor12. Het OOR-podium wordt verzorgd door STECK met WIES, Queen's Pleasure en Foxlane. Bij de Engel is het 3voor12-podium met A.M. Sam, Real Derek en NEMSIS.

Als je van het hardere en alternatievere werk houdt, dan let je in het programmaboekje op de bands met een Never Mind the Hype- logo (NMTH). Hét platform voor 'Everything heavy, alternative & deviant'.

Programma Popronde Delft op 19 september.

Om 16:00 zijn begint de eerste preview en om 19:00 start het reguliere programma van Popronde Delft

Previews bij Delfts Brouwhuis:
16:00 Kay Slice

17:00 Out Of Skin
Rondvaartbootsessies:

19:30 Lola's Dice

20:30 NEMSIS

Popronde Delft line up

19:00

Baer Traa – Bierfabriek

19:30

Andy Smart / Teddy's Last Ride - Plexus

Lola's Dice - Rondvaart Delft

Molino - Hampshire

Sterre Weldring - Tierney's

20:00

Wholly Michael - Wolbodo

20:15

BLACK MONSOON - Cultuurlab

Simon Keats - Bebop

WIES - STECK

20:30

Josh Island De Liefhebber

Nele Needs A Holiday de - Kurk

NEMSIS - Rondvaart Delft

21:00

Lorrèn - Bierfabriek

Loui Lind -Tierney's

21:15

A.M. Sam - de Engel

Out Of Skin - de Joffer

21:30

Lola's Dice - de Gist

Queen's Pleasure – STECK

21:45

Cymbaline - Bebop

NO WOW - Cultuurlab

RADERKRAFT - Wolbodo

22:00

Joan Franka - de Kurk

The Naked Sweat Drips - Hampshire

The Vices - de Ruif

WHYBE - Tango

22:15

Aidan & the Wild - Tierney's

22:30

Real Derek - de Engel

22:45

Beach Coma - de Joffer

Destructive Penguins - Bierfabriek

Foxlane - STECK

23:00

Gumbo Kings - Delfts Brouwhuis

ZALM - Wolbodo

23:15

Kay Slice - Bebop

Shaemless - de Kurk

SONNDR - Cultuurlab

23:45

NEMSIS - de Engel


AFTERPARTY
00:00 Paracetamøl - STECK

01:00 Druiprek - STECK

Vanaf 00:00 u is STECK de plek waar de afterparty losbarst, met Paracetamøl en Druiprek wordt er gedanst tot in de late uurtjes.

Alle concerten zijn gratis toegankelijk!


Touren met de nieuwe generatie Popmuzikanten

Naast Delft strijkt de Popronde dit jaar ook neer in Rotterdam, Den Haag, Gouda, Leiden, Dordrecht en nog 36 andere steden door het hele land.

Popronde tourt 10 weken door Nederland. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vindt in 4 verschillende steden een Popronde plaats, met elk een unieke programmering. In iedere stad is het centrum het festivalterrein en vormen de vele deelnemende locaties de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten, die in de voetstappen treden van oud-deelnemers als Kensington, Racoon, De Staat, Chef'Special, Rondé en My Baby.

Kijk voor informatie over de Popronde, de selectie van 2019 en het programma van de steden op www.popronde.nl

Sociale Media Popronde:

www.facebook.com/Popronde

twitter.com/Popronde / #popronde

Sociale Media Popronde Delft:

www.facebook.com/PoprondeDelft

Programma popronde Delft:
https://www.popronde.nl/steden/delft

Meer berichten