Open Monumenten weekend Gereedschappen museum

Delft - Op zaterdag 14 en zondag 15 september doet het Gereedschappenmuseum Gebr. Mensert voor de 12e keer mee aan het open monumentenweekend. De locatie is hetzelfde als voorgaande jaren het Gereedschappen museum van de Gebr. Mensert, deze is gelegen aan de Drie Akerstraat 9. Dit gebouw was vroeger bierbrouwerij De gekroonde P en eigendom van de brouwers familie van Berckel . Dus ze gaan zaterdag 14 september bierbrouwen, dit wordt verzorgd door De Drie Musketiers uit Delft en op zondag 15 september komen de Cheers of the two kings uit Zoetermeer hier brouwen. Verder worden er bierproeverijen georganiseerd die dagen. Eugene Straver zal de deelnemers vertellen over te proeven bieren, je kan een proefplankje kopen voor EUR. 4,00 p.p. De bierproeverijen worden het gehele weekend bijna elke half uur gehouden. Uiteraard is er weer een tentoonstelling, het thema is dit jaar Gouden Eeuw en is ook het thema van Open monumentenweekend landelijk. Dit jaar vertelt men alles over het VOC en speciaal over de VOC kamer die in Delft was gevestigd.

Mariska Schoonewille van de atelier " Schoone Kunst" geeft een demonstratie  en uitleg over keramiek, schilderen en glazuren. Zij laat zich vooral inspireren door gebouwen in haar omgeving en haar fantasie. Een idee groeit onder haar handen tot een boeiende driedimensionale vorm. De laatste tijd krijgt zij ook opdrachten om een collage gebouwen na te boetseren, die zij dan laat samenvloeien in bijzondere vervormingen.

Werken van Mariska Schoonwille zijn een must om te zien. Verder is er op zaterdag ook muziek en natuurlijk kan je een kijkje nemen in het imposante museum wat alles dat met de bouw te maken heeft tentoonstelt.

Het Open Monumenten weekend en het gereedschappen museum zijn geopend op zaterdag 14 september van 10.00 uur tot 17.00 uur en zondag 15 september van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Breng op 14 of 15 september een bezoek aan het gereedschappen museum en kom kijken, ruiken en proeven en als je vele monumenten bezocht heb kom dan in het Praathuys even uitrusten en genieten van een Delfts Gouden Eeuw biertje.

Kijk voor verdere informatie op www.bierhistoriedelft.nl of bel 06-25413178

Meer berichten