Delftenaar van de week

Delftenaar van de week: Holly Marder kwam met één koffer naar Delft

De Australische interieurstyliste Holly Harder kwam met één kleine koffer naar Delft en is niet meer weggegaan. (Foto: Hanke Arkenbout)
De Australische interieurstyliste Holly Harder kwam met één kleine koffer naar Delft en is niet meer weggegaan. (Foto: Hanke Arkenbout)

DELFT - Als je haar huis binnenkomt, is haar beroep meteen te raden: het interieur van interieurstyliste Holly Marder is tot in de puntjes verzorgd. De Australische is in Delft terecht gekomen vanwege de liefde en wil hier voorlopig echt niet weg. In de acht jaar dat ze hier woont heeft zij een behoorlijk netwerk opgebouwd met haar bedrijf Avenue Lifestyle.

Dat Holly in Delft zou gaan wonen, had ze 10 jaar geleden nooit bedacht. Totdat zij haar Delftse man tegen het lijf liep in Duitsland. "We waren meteen verliefd. Vier weken na thuiskomst in Australië dacht ik: ik móét terug." Zo gezegd, zo gedaan. Holly vond werk als nanny in Londen en nam bijna elk weekend de bus naar Delft. "Ik kwam op 1 januari 2009 hier in Delft aan, met één kleine koffer", vertelt Holly, "en ben toen niet meer weggegaan." Nu heeft zij een klein maar fijn huisje met haar man en een dochtertje van vijf jaar oud. Holly is helemaal thuis in Delftse leven. "Ik ben op veel plekken geweest, maar in Delft voel ik me echt thuis. Qua werk is Delft met zijn historische achtergrond enorm inspirerend", vertelt Holly. "Er is een goede mix van Delftenaren en de internationale gemeenschap hier. Plus Nederlandse mensen zijn echt super behulpzaam." Zes jaar geleden begon Holly met haar interieurbedrijf Avenue Lifestyle. Inmiddels verschijnt Holly's werk in tijdschriften als VT Wonen, maar ook in grotere Europese tijdschriften. Maar uitgegroeid is ze nog lang niet. "Het doel is, hoe groter hoe beter. Maar we blijven ook toegankelijk voor ieders budget. Iedereen moet een nestje van zijn huis kunnen maken." Holly zelf had niet gedacht dat ze een succesvolle interieurdesigner zou worden: "Ik heb journalistiek en fashion design gestudeerd. Maar mijn moeder was een decorateur en was altijd bezig met kleuren en patronen. Ze liet mij altijd zelf mijn slaapkamer inrichten. Waar ik ook was, het inrichten van mijn kamer zorgde er altijd voor dat ik me thuis voelde." Met die wetenschap is Holly de wereld van het interieur design ingestapt. "Je huis moet niet alleen gevuld zijn met functioneel meubilair. Je moet ook betekenisvolle spullen hebben. Mensen zeggen wel eens 'het zijn maar spullen', maar het is ook een stukje van jezelf. Een vrouw vertelde mij dat zij alles kwijtraakte in een brand en zich daardoor voelde alsof ze ook een stukje van haar identiteit kwijt was." Holly woont naar eigen zeggen als dorpsmeisje hier op de perfecte plek: "Ik ben helemaal geen stadsmeisje. Delft is bruisend, maar niet zo hectisch als een grote stad. Het is een geweldige plek om je kinderen op te voeden."

De Delftenaar van de week wordt gemaakt in samenwerking met indebuurt.nl/delft. Tip uw Delftenaar v/d week: delft@indebuurt.nl

Meer berichten