Logo delftsepost.nl


Met een bridge-demonstratie in De Hoven vestigden vier Delftse bridgeclubs de aandacht op de 'bridgecursus voor beginners'. Info: bridgecursusdelft@gmail.com en facebook.com/bridgeninDelft.
Met een bridge-demonstratie in De Hoven vestigden vier Delftse bridgeclubs de aandacht op de 'bridgecursus voor beginners'. Info: bridgecursusdelft@gmail.com en facebook.com/bridgeninDelft.
wat is er te doen in Delft

Wat is er te doen in Delft?

Best of Fotoclub FC'59 Delft

DELFT - Aan de fotowand van Fotobister te Delft hangen van zaterdag 14 januari tot zaterdag 18 maart foto's van clubleden van de Fotoclub FC'59 uit Delft. Een selectie van de beste foto's uit de ingezonden foto's voor de jaarwedstrijd van 2016 worden hier tentoongesteld. Alle prijswinnaars, aangevuld met foto's van diverse clubleden zijn te bezichtigen. Een zeer diverse expositie. Openingstijden: maandag 13.00 tot 17.00 uur en dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur. Adres: Voldersgracht 16.

Gezonde
hersenen

DELFT - In Wijkcentrum de Hofstee is op maandag 23 en dinsdag 24 januari een gratis kennismakingsles over de Ronnie Gardiner Methode. De Ronnie Gardiner Methode (RGM) is een unieke training waarbij op een vrolijke en intensieve manier wordt gewerkt aan de gezondheid en weerbaarheid van de hersenen. De methode maakt op een leuke manier gebruik van ritme, muziek, beweging, spraak, gehoor en gevoel. Deelnemers geven aan dat hun stemming, concentratievermogen, coördinatie, denksnelheid en motoriek verbetert. RGM is in Zweden ontwikkeld door de nu 84- jarige jazzdrummer Ronnie Gardiner. De methode is geschikt voor iedereen. Aanmelding: OefentherapieOostland@gmail.com of 06-11104342 / 06-10645970. Adres maandag: Sandinoweg 147. Aanvang: 16:00 uur. Adres dinsdag: Sportcentrum de Viergang, Sportlaan 1-B Pijnacker.

Leven en werk Theo Jansen

DELFT - Het Prinsenkwartier organiseert samen met Museum Prinsenhof Delft op 1 februari een film- en discussieavond over leven en werk van kunstenaar Theo Jansen. Het programma begint met de vertoning van De Jongensdroom, een documentaire over Theo Jansen die een inkijk geeft in zijn leven, zijn werk en zijn denken. De film wordt op groot doek vertoond in de Van der Mandelezaal van Museum Prinsenhof Delft, waar ook de strandbeesten van Theo staan opgesteld. Aansluitend zullen vijf sprekers in korte bijdragen van ongeveer vijf minuten vertellen wat zij vinden van Theo Jansen. De kunstenaar en filmmakers zijn aanwezig. Aanvang: 19.00 uur. De entree is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Zie prinsenhof-delft.nl

Schaaksimultaan

DELFT - De Delftse Christelijke Schaak Vereniging (DCSV) houdt op vrijdag 20 januari een schaaksimultaan midden in het winterseizoen voor de niet-clubschakers, aangevuld met de leden van DCSV. Oud-clubkampioen Rens ter Veen speelt dan vanaf 20.00 uur tegen een groot aantal tegenstanders. Deze simultaan is een uitstekende gelegenheid voor huisschakers en internetschakers om kennis te maken met het spelen in verenigingsverband. De toegang is gratis. DCSV speelt in principe om de twee weken op de vrijdagavond in de Hofkerk, Cort v.d. Lindenstraat 1. Meer informatie: www.dcsv.info.

Alpha-cursus

DELFT - Verschillende Delftse kerken bieden vanaf eind januari de Alpha-cursus aan, de kennismakingscursus met het christelijk geloof. In tien wekelijkse bijeenkomsten worden in een ongedwongen sfeer kernpunten van het geloof behandeld zoals 'Is er meer?', 'Wie is Jezus?', 'Wat is bidden', 'Geneest God vandaag nog'? Er is volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen. De eerste avond is een vrijblijvende introductieavond. De bijeenkomsten van de Alpha-cursus starten altijd met een maaltijd. Na een inleiding praten deelnemers in groepjes door. De cursus is gratis. Voor meer info: www.alpha-cursus.nl. Er zijn in Delft introductieavonden (incl. maaltijd) op 25 januari voor studenten (info: 06-34282187, www.studentalphadelft.nl); 26 januari in de Zuiderkerk (Evangeliegemeente Morgenstond, info: 06-20409000); 27 januari in Taste (Protestantse gemeente, info: 015 – 2576073); 30 januari in inloopcentrum De Jessehof (Protestantse gemeente, info: 015 – 21368467); 1 februari in kerkgebouw Het Boek (Christelijke Gereformeerde Kerk, info: 06 - 24783066).

Pubquiz

DELFT - Bij Stadsbrouwerij De Koperen Kat wordt zondag 29 januari van 17.00 tot 23.30 uur de jaarlijkse 'Grote mannen & leuke vrouwen Pubquiz' gehouden. Een feestelijke avond inclusief buffet en live muziek. Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro per team van maximaal zes personen. Het buffet kost 17,50. Opgeven via info@dekoperenkat.nl. Adres: Schieweg 15M. Elk jaar wordt er tijdens Hemelvaart een weekend georganiseerd vanuit de leden van studentenvereniging Virgiel voor 15 mensen met een beperking. In dit weekend worden zij enorm in de watten gelegd door 40 studenten en bezorgen deze studenten hen hèt weekend van het jaar!

Bridgedrive

DELFT - Lionsclub Delft Antoni van Leeuwenhoek houdt zaterdag 21 januari een bridgdrive op Virgiel. Iedereen is hiervoor uitgenodigd om mee te doen en een kijkje te nemen in het monumentale klooster aan de Oude Delft 57. De opbrengst is bestemd voor een weekend voor mensen met een beperking.

Snuffelmarkt

DELFT - In Sport Cafe de Mookies is zondag 22 Januari een snuffelmarkt en rommelmarkt van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Sport Cafe de Mookies is gevestigd in Sporthal de Buitenhof. Er is kleding, hobbyspullen en huiswaar te koop. Het adres is Duke Ellingtonstraat 2.

Lezing De Goudse Glazen

DELFT - De Sint Jans Kerk in Gouda is bekend om zijn De Goudse Glazen, de gebrandschilderde ramen. Ze bevatten afbeeldingen van de bijbelse en de vaderlandse geschiedenis. Jan Pothof houdt dinsdag 24 januari om 14.00 uur een lezing met mooie beelden. Vrijwillige bijdrage. De lezing is in de Vierhovenkerk, Obrechtstraat 50.

Debat robots

DELFT - Welke gevolgen hebben de toenemende invloed van robots en kunstmatige intelligentie op ons als mensen? In het ND-Forumcafé wordt dinsdag 24 januari om 19.30 uur gedebatteerd over de verbinding van techniek, wetenschap en geloof. Sprekers zijn Chris Verhoeven (TU Delft) en dr. Eppo Bruins (Tweede Kamerlid en natuurkundige). Entree: 10 euro. Aanmelden: www.nd.nl/ndforumcafe. Locatie: Stadscafé De Waag aan de Markt 11.

Reageer als eerste
Meer berichten