Ed Hoogendijk.
Ed Hoogendijk.
Een Klisje Lopen

Een Klisje Lopen: Onvergetelijke culinaire ervaringen

De leden van winkeliersvereniging De Klis vertellen in deze tweewekelijkse rubriek over hun passie voor de binnenstad van Delft én hun bedrijf. Deze keer: Ed Hoogendijk van Bistro de Pijpenla, Restaurant Le Mariage & The Bounge.

Hoewel Ed al 22 jaar horecaondernemer is in de Klis, is hij nu ook vol van een project in een ander deel van de stad. 'Villa Arsenaal', een theatrale en culinaire totaalbeleving in het voormalige Legermuseum, van 15 tot 19 maart. "Twee jaar geleden heb ik iets soortgelijks gedaan in Museum Lambert van Meerten: een pop-up restaurant met theaterspektakel, alsof je bij de familie Van Meerten aan tafel zat. Bij Villa Arsenaal maak je een reis van het jaar 1000 naar het jaar 2500, in vijf stappen, waarin je ziet hoe groots Delft eigenlijk is. Ook momenteel: of het nu Deltares is met waterbeheersing, het Reinier de Graaf-ziekenhuis met nanotechnologie, of The Ocean Cleanup, het komt allemaal uit Delft. Dat gaan we op een theatrale, museale en culinaire manier laten zien, zodat mensen naderhand zeggen: 'Dit zal ik mijn leven lang niet meer vergeten'."
Natuurlijk hoopt Ed dat de bezoekers aan Villa Arsenaal zien hoe mooi Delft is en nog eens terugkomen voor de winkels en restaurants. Dat vindt hij zelf ook zo leuk aan Delft, al die mensen die genieten van de stad. "Het is hier elke dag vakantie."


Bistro de Pijpenla,
Restaurant Le Mariage & The Bounge
Hippolytusbuurt 8-10
www.restaurantlemariage.nl
www.bistrodepijpenla.nl


(Tekst: Anita Boone
www.theatertaal.nl)

Meer berichten