Foto:

Lezing egels

Op 10 oktober organiseren het IVN Delft e.o., Natuurlijk Delfland en de Vogelwacht Delft e.o. een lezing over egels. Belangstellenden worden uitgenodigd deze bij te wonen in De Papaver, Korftlaan 6, 2616 LJ DELFT, de toegang is gratis. Van 20:00 tot 22:00 uur zal Merel Klaarmond, coördinator van de Egelwerkgroep Nederland haar ervaringen van het boeiende leven van de egel vertellen, van paartijd tot winterslaap en van populatieaantallen tot bedreigingen.

Kom op tijd, want het aantal plaatsen is beperkt!

Een egel heeft ± 8000 stekels waarmee hij zich tegen de vijand beschermt. Maar egelopvangcentra zitten vol, hoe kan dat? Tijdens een onderzoek kwam Merel er achter dat we eigenlijk maar weinig weten over deze stekelige zoogdieren. Om meer onderzoek en een betere bescherming van de egel mogelijk te maken, richtte zij de Egelwerkgroep Nederland op. Het jaar 2019 is uitgeroepen tot het Jaar van de Egel en in het teken hiervan werd het project Egelsnelweg gelanceerd. Met een egelsnelweg wordt de egel op weg geholpen.

Wat is en doet Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via deze N's komen we tot een duurzame en robuuste natuur.

Door excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer worden deze doelen vorm gegeven. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Elk jaar kent een groot thema. In 2019 is het thema Bescherm de natuur in je buurt.

Iedere maand wordt gevraagd om naar één plantensoort of een dier uit te kijken.

Natuurlijk Delfland voelt zich verantwoordelijk voor het Delflandse gebied, dat zich uitstrekt van de Noordzeekust tot aan de Rottemeren en tussen de A12 en de A20. Dit gebied bezit prachtige parken, cultuurlandschappen en natuurgebieden, ook particuliere tuinen worden steeds belangrijker voor de natuur.

Het werkgebied omvat de gemeenten Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag).

Natuurlijk Delfland is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland en ook een werkgroep van de Zoogdiervereniging en Ravon.

Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland.

Natuurlijk Delfland beheert het Melarium het centrum voor natuur, bijen en kunst, een plek waar je rust, ruimte en inspiratie vindt aan het Melariumpad 11, Delft, vanaf de parkeerplaats Thijsseweg 11 is het 10 minuten lopen. Zie ook https://www.knnv.nl/afdeling-delfland/melarium-centrum-voor-natuur-bijen-en-kunst De Imkervereniging Delft verzorgt de bijen in het gebouw.

Wat is en doet het IVN afdeling Delft?

Bij IVN Delft betrekken wij mensen op een leuke en boeiende manier bij natuur, milieu en duurzaamheid. Regelmatig organiseren wij natuurwandelingen, excursies en cursussen voor zowel kinderen als volwassenen.

https://www.ivn.nl/afdeling/delft

Wat is en doet de Vogelwacht Delft?

Vogels eerst

https://www.vogelwachtdelft.nl/home/

Meer berichten