Salomé Bonnema en Reinier Wink
Salomé Bonnema en Reinier Wink (Foto: Alex Schröder)

Atheneum Kamerorkest opent concertseizoen Schoolorkest en jonge solisten van het Koninklijk Conservatorium spelen Tsjaikovski en Brahms

Op donderdag 10 oktober speelt het Atheneum Kamerorkest, bestaande uit de middelbare scholieren van het Koninklijk Conservatorium, hun seizoensopening in de Arnold Schönbergzaal. Op het programma: Tsjaikovski’s Serenade voor strijkers en Brahms’ Dubbelconcert voor viool, cello en orkest. Jonge toptalenten Salomé Bonnema (viool) en Reinier Wink (cello) tekenen voor de solopartijen. Het concert is gratis toegankelijk en is tevens de eerste in de reeks Strippenkaartconcerten.

Jonge solisten openen seizoen
Het nieuwe schooljaar is nog maar net begonnen of de jonge talenten van het Atheneum Kamerorkest gaan al op tournee naar Zwitserland. Maar voordat ze hun koffers pakken, trappen deze middelbare scholieren van het Koninklijk Conservatorium hun concertseizoen af in de Arnold Schönbergzaal. Op het programma staan Tsjaikovski’s melodische Serenade voor strijkers en Brahms’ Dubbelconcert voor viool, cello en orkest. Solisten in Brahms’ beroemde werk zijn Salomé Bonnema (viool) en Reinier Wink (cello), studenten van Vera Beths en Lucia Swarts aan het Koninklijk Conservatorium. Na vele jaren meegespeeld te hebben als orkestlid, staan zij nu als solist voor hun eigen orkest.

Sparen voor korting bij Strippenkaartconcerten
Bezoek gratis concerten en spaar voor korting op nog meer concerten. Te mooi om waar te zijn? Het kan bij het Koninklijk Conservatorium in de serie Strippenkaartconcerten op donderdagmiddag. Publiek kan genieten van jong talent tijdens vijf gratis concerten op het Koninklijk Conservatorium en spaart tegelijkertijd voor een reductiekaart voor een concert van het Residentie Orkest Den Haag. Op koncon.nl/strippenkaart is de reeks concerten te vinden, de strippenkaart wordt bij het eerste concert uitgedeeld.

Ambitie in het Atheneum Kamerorkest
De School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium bereidt jonge mensen met een uitzonderlijk talent voor op een professionele toekomst in de dans, muziek of beeldende kunst. Deze school combineert kunstvakken met regulier onderwijs (primair en voortgezet). Om op de school aangenomen te worden is een toelatingsexamen noodzakelijk. Binnen de afdeling Muziek bestaan diverse orkesten en ensembles. Het Atheneum Kamerorkest is hiervan het grootste en bestaat uit alle strijkers van de middelbare school, voor dit project aangevuld met blazers.

---

Programma en praktische informatie
Alexander de Blaeij, dirigent
Salomé Bonnema, viool
Reinier Wink, cello

Tsjaikovski - Serenade voor strijkers
Brahms - Dubbelconcert voor viool, cello en orkest

Do 10 oktober, 16.30 uur
Arnold Schönbergzaal, Koninklijk Conservatorium
Gratis, reserveren niet nodig
Meer informatie: https://www.koncon.nl/agenda/atheneum-kamerorkest-strippenkaartconcert

Meer berichten