Foto:

Buitenlands bezoek in Delft

Nog nooit waren zoveel internationale reisorganisaties in de stad als deze week tijdens de HollandCity Global Travel Trade Show. Om Delft en Den Haag op de kaart te zetten bij ruim 100 touroperators uit 10 verschillende landen vanuit de hele wereld, krijgen ze een programma op maat aangeboden. Chinezen krijgen o.a. een rondleiding door het ADO-stadion, Duitsers zoeken verdieping en krijgen uitleg over de geschiedenis van de kerken in de Oude en Nieuwe Kerk in Delft en Amerikanen brengen een bezoek aan het Vermeer Centrum Delft. Dit weekend gaat de show van start.

Programma

Op het programma in Delft staan een kaasproeverij en bezoeken aan de Oude & Nieuwe Kerk, Royal Delft, Museum Prinsenhof Delft, Vermeer Centrum Delft, Paauw the delft blue factory en een aantal hotels. Ook een historische wandeling en een boottocht door de grachten staan op het programma. Op dinsdagavond is er voor alle deelnemers een Grand Diner in Museum Prinsenhof Delft. De programma's zijn zorgvuldig samengesteld en gebaseerd op een inventarisatie van wensen per land.

Speeddaten

Op dinsdag 8 oktober worden alle deelnemers in het Kurhaus verwacht voor een dag speeddaten. Voorafgaand aan het evenement hadden touroperators toegang tot een speciaal match-making programma, waarin ze kenbaar maakten met welke Delftse en/of Haagse als ook enkele andere Nederlandse instellingen ze willen kennismaken. Andersom hebben deze instellingen ook aangegeven met welke reisorganisaties zij in contact willen komen. In de gekoppelde Meet & Greet sessies van 15 minuten delen ze informatie en worden vragen beantwoord.

Deelnemende landen en de juiste toerist
De touroperators die naar Nederland afreizen voor het evenement komen uit: Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Italië, Japan, China, Rusland, India, Brazilië en de VS. Den Haag en Delft richten zich op duurzame toeristische groei in de regio en zetten daarom in op internationale toeristen die passen bij het karakter van de steden.

HollandCity Global Travel Trade Show

De HollandCity Global Travel Trade Show wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd op initiatief van het NBTC. Dit keer organiseert het NBTC dit samen met Delft Marketing en The Hague Marketing Bureau. Tijdens de Global Travel Trade Show worden (inter)nationale touroperators, wholesalers, online travel agencies (OTA's) en vakpers uitgenodigd om Nederland te ontdekken.

Meer berichten