The Motions in 2019. Vlnr: Polle Eduard, Ruud Saelman, Rudy Bennett, Alan McLachlan en PP Everts. Gitarist-zanger Specs Hildebrand ontbreekt op deze foto (foto: Martin Reitsma).
The Motions in 2019. Vlnr: Polle Eduard, Ruud Saelman, Rudy Bennett, Alan McLachlan en PP Everts. Gitarist-zanger Specs Hildebrand ontbreekt op deze foto (foto: Martin Reitsma). (Foto: Martin Reitsma)

Polle Eduard brengt met The Motions nieuw album uit

Polle Eduard kennen we van bekende Delftse bands als de Tee Set, After Tea, Drama en de Martino's. Samen met onder meer Rudy Bennett & The Motions doet hij een goed lopende Beatshow in de Nederlandse theaters. Recent werd een nieuw en goed ontvangen album 'Recorded' uitgebracht waar ook Polle op meespeelt.

Door Martin Reitsma

Delft - The Motions nam in 1967 in de Haagse GTB studio vier nieuwe nummers op. De opnames bleven 'op de plank' liggen en werden door de toenmalige gitarist Robbie van Leeuwen in 2018 teruggevonden in een doos op zolder.

Hedendaagse versies

Polle daarover: "Wij vonden met elkaar die nummers zo goed dat we besloten om er frisse hedendaagse versies van op te nemen. Afgelopen zomer namen we die op in de Parkroadstudio bij Erik Kuylaars. De reacties van de fans en de pers zijn overdonderend. Die muziek van toen leeft nog volop bij een grote groep mensen. Je zag het ook tijdens die radio-reunië met de Tee Set en After Tea die we in april dit jaar deden met jou bij Stadsomroep Delft. Je staat er niet bij stil hoeveel mensen dit leuk vinden. Ik was 11 en hoorde Amerikaanse liedjes op de radio en besloot om gitaarlessen te nemen bij Bob Kerkhof in Delft.

Polle kijkt me aan en zegt: 'jij weet wat ik bedoel' jij hebt immers ook nog gitaarles bij hem gehad in de Sasboutstraat. Die passie. Ik ben eigenlijk nog steeds gewoon een echte rocker."

Twee uitvoeringen

De nummers zijn op het album zowel te horen in de demoversies uit 1967 als in hun sterke nieuwe uitvoering met zang van Rudy Bennett, gitaar & zang: Polle Eduard, op toetsen: PP Everts, gitaar: Alan McLachlan, gitaar en zang: Specs Hildebrand, en op drums: Ruud Saelman. Thijs Kramer deed de vioolpartij. In de 'Beatshow' nemen The Motions ,Theo van Es van The Shoes en acteur- schrijver Maarten Spanjer je mee terug naar de nostalgische jaren 50 en 60, aan de hand van aanstekelijke, herkenbare hits uit die tijd.

Het album is verkrijgbaar bij platenzaken, Bol.com en bij Museum RockArt. Meer info over de Beatshow via: https://www.ntk.nl/voorstelling/beatshow.

Meer berichten