Vattenfall Solar Team inspecteert geschrokken de NunaX nadat deze de vangrail heeft geraakt.
Vattenfall Solar Team inspecteert geschrokken de NunaX nadat deze de vangrail heeft geraakt. (Foto: Jorrit Lousberg)
Solar Team

Ongeluk voor Vattenfall Solar Team


9 oktober 2019

NunaX in vangrail

Tijdens een testrit op het circuit van Hidden Valley is zonneauto NunaX van het Vattenfall Solar Team hard in aanraking gekomen met de vangrail. De coureur maakt het goed, maar er is flinke schade aan de auto.

Het ongeluk gebeurde toen coureur Max van der Waals (Wassenaar, 22) na het rechte stuk de eerste bocht naderde. Tijdens het remmen blokkeerde het rechterachterwiel en raakte de auto in een slip. Max is geschrokken, maar maakt het goed.

Door de botsing heeft de zonneauto flinke schade opgelopen. Er zit een barst in het laminaat aan de zijkant van de auto, de vleugel achterop staat scheef en een van de wielen loopt aan. Ook het geheime wapen, de shark skin, is beschadigd.

Volgens teamleider Maud Diepeveen is deelname aan de race, die zondag van start gaat, niet in gevaar. "We zijn natuurlijk flink geschrokken, maar we gaan de komende dagen alles op alles zetten om de auto op tijd af te krijgen voor de race."

De Bridgestone World Solar Challenge is het wereldkampioenschap zonneracen. De race vindt om het jaar plaats en de deelnemers rijden 3000 kilometer door de Australische outback. Het Vattenfall Solar Team wist de race al zeven maal te winnen en is de regerend kampioen.

Meer berichten