Directeur Janelle Moerman deelt samen met Sjoerd Kuyper de Gouden Boekjes uit.
Directeur Janelle Moerman deelt samen met Sjoerd Kuyper de Gouden Boekjes uit. (Foto: )

Gouden Boekje over Pieter de Hooch

Ter gelegenheid van de Pieter de Hooch-tentoonstelling is er een speciale uitgave over deze Delftse meesterschilder in de befaamde kinderboekenserie Gouden Boekjes verschenen. Het boekje Isabella Boem en de schilder Pieter de Hooch is geschreven door Sjoerd en Margje Kuyper; de illustraties zijn van de hand van Martijn van der Linden.

Delft - Vorige week werd het boekje gelanceerd in het bijzijn van 30 leerlingen van groep 3 van de Freinetschool Delft. Janelle Moerman, directeur van Museum Prinsenhof Delft: "Ieder kind in Delft zou dit boekje moeten lezen."

Het schrijversduo vertelde aan de kinderen hoe zij tot dit verhaal zijn gekomen en beantwoordde de vragen van de leerlingen. Daarna lazen zij het verhaal aan hun voor terwijl de kinderen ademloos luisterden. Met een bezoek aan de tentoonstelling Pieter de Hooch in Delft. Uit de schaduw van Vermeer ontdekten de kinderen de gebeurtenissen in het boekje terug in de diverse schilderijen. Met een gesigneerd exemplaar gingen ze weer naar huis. Het Gouden Boekje Isabella Boem en de schilder Pieter de Hooch is uitgegeven door Rubinstein en is verkrijgbaar in de museumwinkel en de boekhandel voor € 7,99.

Het Gouden Boekje Isabella Boem en de schilder Pieter de Hooch is mede tot stand gekomen met de steun van Stichting Dorodarte.

Meer berichten