Festerfest 2019: zwartgeblakerde gitaarmuziek met een knipoog

Zaterdag 26 oktober vindt de zesde editie plaats van Festerfest. Net als vorig jaar is het ook dit jaar in Cultuurlab aan de Brabantse Turfmarkt 9 te Delft. Zoals de vaste bezoeker inmiddels weet, betekent dat weer een divers palet aan bands in stevige gitaarmuziek.

Dit jaar wordt verrassend afgetrapt door de avant garde metal van In Aetherium. Dit belooft een bijzondere ervaring te worden, dus het devies is wederom: tijdig aanwezig zijn! Daarna is het tijd voor een kleine primeur voor Festerfest, een internationale act! BufferState uit Gent maakt progressive stoner. Dat lijkt een tegenstelling, maar denk aan bands als Baroness en Mastodon en je krijgt een indruk van de stijl.

Punkrock
Met Malad heeft Festerfest wederom een primeur. Het is namelijk het eerste optreden van deze punkrock band. De leden zijn echter geen beginners, maar oude rotten in het vak uit Delft en omstreken, die hun sporen al verdiend hebben in bands als The Obnoxious, I Reject, Suicidal Taxi en ZDA. Er wordt erg uitgekeken naar het resultaat van deze nieuwe samenwerking.

Fenris gooit het daarna in de Fester-traditie over een hele andere boeg met aarde-verschroeiende black/viking metal. Met meer dan 20 jaar ervaring en talloze gespeelde shows weten zij als geen ander hoe ze verhalen van strijd door de eeuwen heen op razende wijze kunnen overbrengen. The Reapers uit Utrecht/Rotterdam speelt no-nonsense oi!/streetpunk en heeft al een album vol meezingbare anthems uitgebracht die live, onder het genot van een biertje, het beste tot hun recht komen.

Duister Fester-wezen
Het festival wordt afgesloten door Los Metallicos, een Metallica-coverband die de Cliff Burton periode van Metallica belicht ('83 - '86), verwacht dus enkel krakers en geen St. Anger of 'Bloed, Zweet en Tranen'. Dat laatste is wel mogelijk op de afsluitende karaoke, traditiegetrouw het slotstuk van Festerfest waarin de knipoog van het duistere Fester-wezen volop tot uitdrukking komt.

Genoeg redenen voor een bezoek aan Cultuurlab op zaterdag 26 oktober vanaf 19:00 uur. Entree is slechts € 5, (kaarten verkrijgbaar op de avond zelf aan de deur of in de voorverkoop: https://fester.stager.nl/web/tickets/348052?fbclid=IwAR2r83PgGAUC2LlC3ZU4uPHOzsUGixFCkhJesiv5_hgbPGoE0y72LcAYSQo).

Meer informatie: https://www.facebook.com/events/322094605083253/ )

Over Festerfest
Festerfest is ontstaan vanuit de wens om op een avond ongebruikelijke combinaties van bands in de stevige genres (alle uithoeken van de metal, rock en punk) neer te zetten. De eerste twee edities waren in Dordrecht. Het besluit om daarna naar Delft te verhuizen pakte goed uit: het bezoekaantal verdubbelde en de reacties van het Delftse publiek waren zeer lovend!

Over Cultuurlab
Cultuurlab in het centrum van Delft biedt diverse culturele, sociale, muzikale, sportieve en maatschappelijke activiteiten en events. Met onder andere een prachtig podium, een oefenruimte voor bands, een sportzaal en een buitenruimte kan je hier volop spelen, oefenen en experimenteren! www.cultuurlab.nl

Meer berichten