Bouwt D.S.V. het grootste insectenhotel?

D.S.V. Full Speed gaat op haar terrein een poging ondernemen om het grootste insectenhotel van Nederland te bouwen. Het krijgt een omvang van 90 m²!! Er gaat nog onderzocht worden of het met dit formaat ook het grootste van Europa of van deze aardbol is. Zodra de financiering rond is worden de werkzaamheden gestart om dit project gerealiseerd te krijgen.

Delft - Als eerste zal de Gemeente Delft het stuk terrein waar het insectenhotel gepland is, vrij maken van begroeiing en ongewenste materialen. Zodra deze werkzaamheden uitgevoerd zijn, zal de aannemer, PK Bouw, de constructie maken voor het uiteindelijke insectenhotel. Daarna zal de enthousiaste onderhoudsploeg van D.S.V. Full Speed de handen uit de mouwen gaan steken. De 90 m² moet immers vol gebouwd worden met heel veel insectenkamers. Met de voltooiing van de 1ste fase van het project wordt 45 m² van het insectenhotel direct al gevuld.

De andere 45 m² kan gevuld worden met insectenkamers die bij D.S.V. Full Speed gekocht kunnen worden voor € 12,50 per stuk (winkelwaarde € 15,00). Indien een insectenkamer aangeschaft wordt, zal de onderhoudsploeg van D.S.V. Full Speed deze bevestigen op het steeds maar groter wordende insectenhotel.

Basisscholen kunnen insectenkamers bouwen om vervolgens aan D.S.V. Full Speed te schenken. Ook deze insectenkamers zullen door de onderhoudsploeg van D.S.V. Full Speed bevestigd worden op het nog steeds groeiende insectenhotel. De basisscholen uit Delft zullen hiervoor benaderd worden om met de klas een leuke bijdrage te doen aan het insectenhotel. Niets is leuker dan met je klasgenoten te kunnen zeggen "kijk, daar hangt ons insectenhotel".

U kunt ook een zelfgebouwde of gekochte insectenkamer door mensen die het project een warm hart toe dragen. Deze worden eveneens door de onderhoudsploeg van D.S.V. Full Speed bevestigd op het uitdijende insectenhotel.

Vanzelfsprekend kunnen bedrijven en ondernemers een sponsorbijdrage doen ten behoeve van het prachtige insectenhotel. Het bedrijf identificeert zich dan met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen! Een sponsorbijdrage zal gegarandeerd voor 100% besteed worden aan het project insectenhotel.

Voorzitter Geert van Poelgeest van "Natuurlijk Delfland" heeft de nodige tips gegeven om van dit unieke project een groot succes te maken. Stadsecoloog Diny Tubbing is eveneens aangesloten. Letterlijk waren de woorden van de Stadsecoloog "van dit soort initiatieven word ik nu blij".

Er is ondertussen een subsidiebijdrage toegezegd van Fonds 1818, Stichting voor Hulp aan Delftse Jongeren en de Ondernemersvereniging Buitenhof. Vanzelfsprekend doet D.S.V. Full Speed ook een forse bijdrage. Zowel financieel als in mankracht van de onderhoudsploeg. Niet te vergeten, de Gemeente Delft die het stuk terrein bouwrijp maakt voor aannemer PK Bouw. Daarnaast zijn de insectenkamers die door scholen, particulieren of bedrijven geschonken worden ook van groot belang. Er is nog één subsidie aanvraag in behandeling en indien deze wordt toegezegd, is de financiering geheel rond. Full Speed kan dan met grote trots zeggen dat veel mensen en bedrijven een bijdrage geleverd hebben aan dit unieke project. Daarna maar wachten op een belangrijk missend onderdeel van dit mooie project, namelijk de insecten. Het Guinness Book of Records volgt vanzelf. Heeft u vragen? Mail dan naar insectenhotel@fullspeed.nl

Meer berichten