De Kroniek van de Keramieken Kaart

Delft - De Keramieken Kaart van Delft begint vorm te krijgen. Om dit fantastisch gemeenschapsproject tot een mooi einde te brengen is men een crowdfunding gestart. Op vrijdag 25 oktober is er "De Kroniek van de Keramieken Kaart", een evenement vol muziek, verhalen en dans uit de 17de eeuw. Daarnaast is er dan uw kans om een groot deel van de Keramieken Kaart te bewonderen. Iedereen is van harte welkom vanaf 19:30 in Het Voorhuis, op Voorstraat 64.

Na een jaar voorbereidende werkzaamheden, tientalen workshops en honderden deelnemers, begint de Keramieken Kaart van Delft nu echt vorm te krijgen. Het streven is om eind dit jaar de Keramieken Kaart, van 5 bij 3 meter, te installeren op de muur aan de Papenstraat. Een indrukwekkend kunstwerk waar je in een oogopslag veel monumenten herkent en waar inwoners en/of ondernemers uit de binnenstad zelfs hun eigen straat en/of gebouw kunnen terugvinden.

Het kunstwerk bestaat inmiddels uit meer dan 40 panelen, voorzichtig ingelegd met huisjes van keramiek en stukjes mozaïek. Deze panelen worden binnenkort geplaatst op waterbestendige ondergrond, gestuct en geïnstalleerd op de muur op de Papenstraat. Om de laatste kosten te kunnen dekken is men nu een crowdfunding gestart. U kunt alles hierover lezen: https://voorjebuurt.nl/nl/projects/keramiekenkaart/plan

De organisatie wil iedereen op een ontspannen manier kennis laten maken met de Keramieken Kaart, met de 17de eeuw en met crowdfundinding. Daarom hebben zij op vrijdag 25 oktober een mooi en gratis toegankelijk avondprogramma samengesteld; De Kroniek van de Keramieken Kaart. Alexandra Sips neemt je mee naar de wereld van Mercator, die ooit zei "wie de kaart heeft, heeft de macht". Dansgroep Chronos slaat een brug tussen barok en de moderniteit van vandaag. Ontdek wat de Griekse mythe van Europa met de 17de eeuw te maken volgens Oriana van der Sande. Of luister naar nog meer verhalen, presentaties en muziek. Onder het genot van een drankje kunt (een groot deel van) de Keramieken Kaart aanschouwen.

Datum: vrijdag 25 oktober

Locatie: Het Voorhuis, Voorstraat 64, Delft

Deuren open: 19:30

Aanvang programma: 20:00

Einde programma 21:30

Entree: gratis

Heeft u vragen over dit project of over het evenement op 25 oktober. U kunt Oriana van der Sande contacteren per mail orianavdsande@gmail.com of op 06-4417 4432.

Wat is de Keramieken Kaart van Delft?

De Gouden Eeuw komt tot leven in de Papenstraat. Een kaart van Delft uit de 17de eeuw gaat een van de vele blinde muren van de Papenstraat verfraaien. Deze plattegrond van maar liefst 15m2 gaan we maken in een 3D effect van mozaïek en keramiek. Dat wil zeggen dat veel huisjes en gebouwen van keramiek gemaakt moeten worden om de kaart te kunnen realiseren. Daarom zijn we nu al bezig met de promotie van de Keramieken Kaart van Delft. Dit project, onder leiding van Nan Deardorff-McClain (mozaiek) en Colja de Roo (keramist), gaan we samen maken, met Delftenaren zoals jij. Dit is niet alleen een kunstproject, het is een project van ons allemaal.

Wanneer wordt het project gerealiseerd?

De realisatie van de Keramieken Kaart van Delft gaat plaatsvinden in de loop van het jaar 2019. Het is een langdurig proces van keramiek maken en mozaïek leggen, wat we met veel plezier aangaan. Het valt samen met Het Jaar van de Goude Eeuw. Meer informatie over de geplande activiteiten over dit project volgt snel op onze website en social media kanalen.

Nu al nieuwsgierig naar de Keramieken Kaart van Delft? Neem gerust ook een kijkje op de website: www.keramiekenkaart.nl , volg de Facebook pagina en/of draag bij.

Meer berichten