Delftse kunst in de prijzen

Amsterdam/Delft - De Delftse kunstenares Shahaila Winklaar wist vorig weekend tijdens de negende editie van de Annual Dutch Art Fair in Amsterdam de tweede prijs van de vakjury in de wacht te slepen. Een mooie prestatie voor deze Delftse kunstenaar voor wie cultureel erfgoed de belangrijkste inspiratiebron is. Winklaar toont pas sinds kort haar werk buiten Delft en deed niet eerder mee aan een landelijke kunstbeurs.

"Er waren zulke prachtige kunstwerken te zien en ik ben echt vereerd dat nota bene de vakjury mijn werk zoveel punten toekende." Winklaar wil haar kunst ook graag buiten de regio wil tonen en schreef zich dan ook in voor de negende Annual Dutch Art Fair in Amsterdam, waar meer dan 150 professionele kunstenaars uit ruim tien verschillende landen hun kunst direct aan duizenden bezoekers presenteren.

Typisch Delfts
Kenmerkend aan Winklaar's houten wandsculpturen is de minimale lijn waarin je een werk van Vermeer, Rembrandt of een ander meesterwerk herkent. Winklaar: "Het zijn echte Delftse objecten, afgewerkt met kleuren uit de Delftse kleurenwaaier en het merendeel is geïnspireerd op het oeuvre van onze Delftse Johannes Vermeer." Deze objecten maakt de kunstenares sinds een jaar of vier, maar toont ze nu pas aan een breder publiek "het zijn toch een beetje mijn kinderen dus dat het is superspannend!"

Tijdens het Festival De Verbeelding een paar weken geleden waren de kunstwerken al te zien in de oude melkkelder van de 18e-eeuwse boerderij van het hoveniersbedrijf Louis van der Meijden aan de Delfgauwseweg. In Delft kan je Winklaar's werk tegenkomen op de muren van het kunstencentrum Kadmium in het Prinsenkwartier en in de sociëteit Meisjeshuis aan de Oude Delft.

Erfgoed
Winklaar haalt haar inspiratie uit haar cultureel erfgoed en dat is terug te zien in haar kunstwerken, sieraden- en textiellijn. Als museumdocent komt ze dagelijks over de vloer bij kunstcollecties zoals die van het Mauritshuis, museum Boijmans van Beuningen en de Leidse Lakenhal. "Het feit dat ik heel graag praat over ons cultureel erfgoed is ook handig voor lezingen, presentaties en interactieve rondleidingen. Daarnaast heb ik het voordeel dat ik zowel Nederlandse, Curaçaose, Arubaanse en Bonairiaanse wortels heb, extra veel erfgoed waar ik inspiratie uit put, ik ben voorlopig nog niet klaar!"

Je kan WinklaarWorks volgen op Istagram https://www.instagram.com/winklaarworks/

Meer berichten