Logo delftsepost.nl


ONE on Stage is op zoek naar creatieve jongeren.
ONE on Stage is op zoek naar creatieve jongeren.
wat is er te doen in Delft

Wat is er te doen in Delft?

Bloeddruk
meten

DELFT - De bloeddruk is een duidelijke graadmeter om te checken hoe gezond het lichaam is. Pieter van Foreest Thuiszorgwinkel houdt daarom iedere eerste woensdag van de maand gratis bloeddrukmetingen. Woensdag 1 februari kunnen belangstellenden tussen 10.00 en 15.00 uur terecht in de Pieter van Foreest Thuiszorgwinkel in Delft, Papsouwselaan 474. Een afspraak maken is niet nodig.

Singalicious zoekt zangers

DELFT - Singalicious, een koor voor vrouwen van 30 tot 45 jaar, is op zoek naar versterking. Het is deze maand een jaar geleden dat drie meiden uit Delft een opstart maakten met een nieuw verfrissend koor voor vrouwen. Zij wilden op een leuk niveau zingen met leeftijdsgenoten. In Hannah Ybeles Smidt vonden ze een enthousiaste zangcoach/dirigente. In juli 2016 was het eerste concert met a capella lichte muziek. Er wordt nu gewerkt aan een voorjaarsconcert. De repetities zijn op donderdagavond in het Stanislas College.

Rommelmarkt

DELFT - In buurthuis De Wending wordt zaterdag 28 januari een rommelmarkt gehouden. De markt is van 10.00 uur tot 15.00 uur. Het adres is Raamstraat 67.

Fotoboek met Delftse straten

DELFT - Het straatfotografieboek 'Door de straten van Nederland' van Fred C. Wilson IV geeft een beeld van het straatleven in Nederland. Wilson ging maandenlang op pad om foto's te verzamelen die het echte leven in Nederland weergeven. De lezer krijgt een intiem kijkje in het leven van verschillende Nederlanders in Amsterdam, Delft, Den Haag, Leiden en Rotterdam. Alle foto's zijn zwart-wit. Het boek is te verkrijgen via boekenbestellen.nl en ligt in de boekhandel.

ONE on Stage in de Buitenhof

DELFT - Zaterdag 4 februari tussen 14.00 en 17.00 uur vindt de kick-off plaats van ONE on Stage in de Buitenhof. ONE on Stage is een gelegenheidscollectief van bijzondere makers als choreograaf Lloyd Marengo, filmmaker Kim Schonewille, muziek van Bennie Semil en backstage Linda Ammerlaan. Ze zijn op zoek naar jongeren tussen de 15 en 20 jaar om samen aan een performance te werken die ook tijdens Delft moves in Theater de Veste te zien is. In negen weken tijd wordt er gewerkt aan de performance met dans, film, muziek en backstage in de hoofdrol. Wie niet in de in de schijnwerpers wil staan, kan aan de slag met film, muziek of backstage. Vanaf 13 februari wordt er iedere maandag gerepeteerd. De kick-off is in de gymzaal aan de Griegstraat. Meedoen is gratis, opgeven kan via mail@lindaproduceert.nl

Nieuw in Delft: Yogilates

DELFT - Yogilates is een combinatie van yoga en pilates. Basisoefeningen van beide bewegingsvormen worden afgewisseld, zodat de beoefenaar meer kracht, flexibiliteit en evenwicht krijgt. De oefeningen hebben een verstevigend effect op het lichaam. Op zaterdag 28 januari om 9.30 uur is er een les Buurthuis Voorhof, Herman Gorterhof 165. Voor meer info: wwww.yoga-mariposa.com of 06-40532306.

Basketbal

DELFT - De Basketbalsters van DAS nemen het op zaterdag 28 januari om 17.00 uur in de Promotie Divisie op tegen Almonte uit Eindhoven. De wedstrijd is in Sporthal Brasserskade, Sportring 1. De entree en parkeren zijn gratis.

Likje verf
voor Vermeer

DELFT - Deze week wordt het trapportaal van het Vermeer Centrum Delft geschilderd en zijn de drie verdiepingen niet te bezichtigen. De winkel en het café Mechelen blijven wel open. Vanaf zaterdag 28 januari is het centrum weer volledig te bezoeken. Van maandag 30 januari tot en met vrijdag 17 februari wordt bovendien de voorgevel opnieuw geschilderd. Gedurende die periode is het Vermeer Centrum Delft gewoon open, alleen verstopt achter een steiger met geveldoek.

Nieuwerwetse oude jazz

DELFT - LaCasette is opgericht in 2014 en speelt nieuwerwetse nummers in traditionele jazz-stijl. Nummers uit de laatste paar decennia worden onherkenbaar omgebouwd tot ogenschijnlijke klassieke jazz-standards. De band speelt zaterdag 28 januari in Café de V aan de Voorstraat 9. LaCasette bestaat uit zes enthousiaste jonge musici met uiteenlopende muzikale interesses, die niet bang zijn om te experimenteren met stijlen, muzikale geintjes uit te halen en vooral veel plezier te maken tijdens het spelen. Initiatiefnemer en gitarist van de band Haldor Doekes, afgestudeerd muziekdocent en dirigent van diverse bands van Groover Jazz Delft. Aanvang: 22.00 uur. De entree is gratis.

Telling
tuinvogels

DELFT - In het weekend van 28 en 29 januari vindt de landelijke tuinvogeltelling plaats. Samen met Vogelbescherming Nederland roept de Vogelwacht Delft en Omstreken alle inwoners met een tuin of balkon op om mee te doen. Hiermee helpen ze mee om gegevens te verzamelen voor onderzoek naar vogels in Delft. Tellen kan de hele dag, maar in de ochtend is de beste tijd. De resultaten kunnen deelnemers inleveren op www.tuinvogeltelling.nl. Op deze website staat ook uitgelegd hoe het tellen in zijn werk gaat. Er is ook een vogelgids te vinden, waarin vogelsoorten staan beschreven. Er zijn bovendien tips om de tuin zo vogelvriendelijk mogelijk te maken. Het is ook mogelijk om de tuinvogelapp te downloaden.

Digitale
Huiskamer

DELFT - Elke vierde zaterdag van de maand houdt SeniorWeb Delft van 13.00 tot 15.00 uur een Digitale Huiskamer inloop in en met DOK Centrum aan het Vesteplein 100. De eerstvolgende keer is zaterdag 28 januari. Iedereen die met de eigen IPad, tablet of laptop (beter) wil kennismaken met internet, e-mail en andere applicaties is welkom. Meer informatie: delft.seniorweb.nl/cursussen. Mail naar seniorweb.delft@gmail.com of bel 06-51 91 93 03.

Reageer als eerste
Meer berichten