Patientenbijeenkomst botontkaling bij Reinier de Graaf ziekenhuis

De Osteoporosepoli van Reinier de Graaf houdt op dinsdag 19 november om 19.30 uur in samenwerking met de Osteoporose Vereniging de patiëntenbijeenkomst 'Fracturen door vallen en osteoporose'.

Het aantal botbreuken door botontkalking (ofwel osteoporose) neemt toe. We worden steeds ouder en de kwaliteit van onze botten neemt met het ouder worden af. Het breken van botten kan deels worden tegengegaan door een actieve leefstijl en goede voeding. Ook is er medicatie die de botten ondersteunt tegen breken.

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor vrouwen en mannen boven de 50 jaar met vragen over botontkalking (osteoporose), patiënten die zelf onlangs een botbreuk hebben opgelopen, belangstellenden met botontkalking in de familie en alle andere geïnteresseerden. De bijeenkomst is erop gericht de kennis over botontkalking te vergroten en vragen te beantwoorden met als doel valpartijen en botbreuken te voorkomen.

Wie spreken er?

Er zijn drie sprekers.
Internist-endocrinoloog Dave Schweitzer vertelt hoe botontkalking ontstaat, wat de behandelmogelijkheden zijn met medicatie, leefstijl en vitaminen en wat het verschil is tussen mannen en vrouwen als het gaat om botontkalking.
Een botbreuk ontstaat vaak door een val. Geriatrie fysiotherapeut Lisette Klapwijk–van Heijningen laat zien welke omstandigheden een val kunnen veroorzaken en hoe je vallen kunt voorkomen.
Harry van den Broek, voorzitter van de Osteoporose Vereniging, vertelt wat de vereniging doet en hoe zij patiënten kan ondersteunen.

De patiëntenbijeenkomst is op dinsdag 19 november om 19.30 uur (ontvangst vanaf 19.00 uur) in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft.

Aanmelden

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via het aanmeldformulier op www.reinierdegraaf.nl/algemeen/agenda/patientenbijeenkomst-botontkalking/

Meer berichten