Mécanique Vivante verzorgde spektakel op MWS2019
Mécanique Vivante verzorgde spektakel op MWS2019 (Foto: Jurjen Bolsenbroek)

'Mother Earth' hoogtepunt van Mooi Weer Spelen 2020

In 2020 gaat Mooi Weer Spelen het anders doen. De 32e editie van het Delfts straattheaterfestival, dat elk jaar aan het begin van de zomer plaats vind, zal in komend jaar niet meer geheel gratis zijn en zal niet meer alleen op en rond de Markt plaatsvinden. Op woensdag 6 november presenteert Mooi Weer Spelen de plannen voor 2020. Iedereen is welkom in het Microtheater, Kerkstraat 19 Delft.

DELFT - Als alles volgens plan verloopt, verhuist het gratis straattheaterprogramma naar het park van de multiculturele buurt Poptahof en zal vooral op zondagmiddag 21 juni plaatsvinden, één voorstelling is op vrijdag- en zaterdagavond laat, als het donker is. Rond de Markt blijven mobiele acts en een enkele straattheatervoorstelling het (winkelende) publiek gratis verrassen en op de Markt blijft het traditionele zaterdagavondspektakel.

De kaartverkoop voor het zaterdagavondshow ‘Mother Earth’, een muziektheatervoorstelling op basis van muziek van Pink Floyd, start nog deze maand via de website van de in Delft gevestigde Nationale Theater Kassa. Mooi op tijd om toegangskaarten voor de show komende maand alvast in de zak van Sinterklaas te krijgen of onder de Kerstboom te leggen.

Festivalleider Frank Koenen: ‘In 2020 kopen we geen spektakel in, maar we produceren het zelf. Een oude droom om een spectaculaire, multimediale muziektheatershow van internationale allure voor de Delftse Markt te maken, lijkt uit te gaan komen. En dat allemaal omdat Peter Chattelain, oprichter van de Delftse Pink Floyd tributeband Pink Project, afgelopen voorjaar de 25th Anniversaryshow van Pink Project aanbood aan MWS. Twintig jaar eerder deed de toen nog jonge tributeband een legendarisch optreden op MWS. De tijd was rijp voor een nieuwe samenwerking. Zo kwam alles in een stroomversnelling.’

Mother Earth
Met Pink Project en met Rotterdams regisseur Jacqueline Sterk wordt momenteel speciaal voor MWS 2020 ‘Mother Earth’ ontworpen, een muziektheatervoorstelling op basis van de muziek en het maatschappijkritische gedachtengoed van de legendarische band Pink Floyd. Niet alleen de band Pink Project en de muziek van Pink Floyd maar ook de Markt zélf zal de bezoeker op een unieke manier beleven. Locatiemuziektheater ten top. Made in Delft. Op zaterdagvond 20 juni zal de complete Markt ingezet worden om met acteurs, dansers, straattheaterartiesten en luchtacrobaten uit Delft en Nederland en met videoprojecties, lichteffecten en quadrafonisch geluid het wel en wee van ons moedertje aarde te verbeelden.

Regisseur Jacqueline Sterk: “'Mother Earth' wordt een vier uur durende performance waarin we enkele personages volgen met de muziek van Pink Floyd als leidraad. De Markt wordt omgetoverd tot een theatrale wereld, waar de werkelijkheid is uitvergroot en ingedikt, een voorstelling vol herkenning, maar toch heel vervreemdend. Het publiek wordt onderdeel van dit geheel. De personages worden geplaagd door hun angsten en verlangens. Schaduwen jagen langs de muren, acrobaten vliegen om je oren, vragen gaan door je hoofd. 'Mother Earth geeft het publiek een onvergetelijke avond vol klassiekers in een hedendaagse context waarin de thema’s van toen nog steeds actueel blijken.”

Poptapark
Het gratis straattheaterprogramma van Mooi Weer Spelen is komende zomer in het Poptapark, vooral op zondagmiddag 21 juni. Op vrijdag- en zaterdagavond staat daar ook de prachtige urban dans- en videovoorstelling ‘L’Ivresse d’une approche’ van het Frans gezelschap Au Delà Du Bleu op de planning. Koenen: “Nadat we zes edities van MWS vooral op de Markt deden, vroegen we ons af hoe het zou zijn om een editie in een park te doen. Het Poptapark leent zich er goed voor, er ligt stroom, de buurt is gastvrij en we kennen het park inmiddels op ons duimpje omdat we er alweer elf maal het minifestival ‘Dwalen door Poptahof’ van Delftse Maakweken organiseerden. Bovendien, als we op de Markt ‘Mother Earth’ opbouwen, kan daar geen ander programma plaats vinden. En de avondvoorstelling ‘L’Ivresse d’une approche’, die móet in het Poptapark. Het is zo’n fascinerende, poëtische mix van solodans, livemuziek en waanzinnige videobeelden op een achterdoek van tien bij zes meter. Die moet je buiten in de openlucht meemaken. De gekromde heuvelrug in het park biedt plek voor veel publiek en vormt een mooie natuurlijk tribune.”

Meer berichten