Tom van Loef tussen zijn team op de twaalfde etage van de TU Delft. Foto: Robbert Roos
Tom van Loef tussen zijn team op de twaalfde etage van de TU Delft. Foto: Robbert Roos (Foto: Robbert Roos)

Geronimo.AI; 'Data is niet eng, maar vooral ondersteunend'

Door: Robbert Roos

Data wordt tegenwoordig ook weleens omschreven als het nieuwe goud. Dat kun je natuurlijk gebruiken om er vooral zelf erg rijk mee te worden, maar je kunt het ook inzetten voor een breder doel; namelijk de samenleving zelf. Waar sommige mensen data als 'eng' ervaren zien de mannen van Geronimo.AI vooral veel voordelen. "Data is helemaal niet eng, maar vooral ondersteunend" aldus Tom van Loef, een van de oprichters.

Delft - We spreken Tom op een zonnige dag op de 12e etage van de faculteit Lucht- & Ruimtevaart Techniek van de TU in Delft. Op deze plek is Geronimo.AI gevestigd en heb je een mooi uitzicht over de stad en de omgeving. "Ongeveer een jaar geleden hebben we met zijn vieren Geronimo.AI opgericht", legt Tom uit. "Joost Meulenbeld en Joost Dorscheidt zijn beiden helemaal weg van artificial intelligence, ikzelf vind computerwetenschap erg interessant. Luc van den Ende weet juist heel goed in te schatten wat de mogelijkheden zijn van dingen die we ontwikkelden. Zo zijn we tot ons besluit gekomen." Inmiddels heeft het viertal al een flinke rollercoasterrit achter de rug. "En het gaat nog steeds heel hard", vertelt Tom enthousiast. "Samen met een paar andere startups werden we geselecteerd voor het Startup In Residence programma. Een programma dat samenwerken tussen startups en overheid mogelijk maakt." Het duo Joost & Joost had een programma bedacht wat zelfstandig foto's van fruit kon inkleuren. Voor PrimeVision bedachten ze een versie die postpakketjes kon herkennen. "Inmiddels werken we voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken om fraude bij het gebruik van pachtgronden te constateren en te bestrijden, en zijn we voor de Provincie Zuid-Holland bezig met een model dat de kwaliteit van wegen kan voorspellen", legt Tom enthousiast uit. "In die sector gaan miljoenen om. Als we dat net iets efficiënter kunnen maken scheelt dat de samenleving enorm veel geld." Met het binnenhalen van deze opdrachten kwam er ook bij Geronimo.AI geld in het laatje. Geld dat overigens direct weer geïnvesteerd werd in nieuwe medewerkers. "We zitten inmiddels al met acht mensen op kantoor." Plannen hebben de heren genoeg. "AI is ondersteunend. Daardoor kun je je focussen op wat echt belangrijk is. We willen de vertaalslag maken van taal naar cijfers en waarborgen hoe je met al die hoeveelheid data omgaat."

Meer weten?
Geronimo.AI is gevestigd aan de Kluyverweg 1 bij de TU Delft en is altijd op zoek naar gekwalificeerde engineers met de juiste motivatie. Wil je meer weten? Kijk dan op de website van Geronimo.AI, https://geronimo.ai

Meer berichten