Foto: ROLFVANKOPPEN

Inschrijving De Westlandse Ride 2020 geopend

De Westlandse Ride is in 2020 terug: het fietsevenement vindt op zaterdag 6 en zondag 7 juni 2020 plaats. Voor de vierde keer kunnen wielrenners 24 uur lang fietsen voor het goede doel. De inschrijving is nu geopend!

Vanaf nu is het mogelijk om in te schrijven voor de 24-uurs rit via www.dewestlandseride.nl. "Vorig jaar hadden we 68 teams aan de start en het enthousiasme was enorm. Daarom hebben we voor komende editie het startschema aangescherpt, zodat er 80 teams mee kunnen doen", legt voorzitter Paul Franke uit. De organisatie verwacht veel belangstelling, dus het zou zomaar kunnen dat alle startplekken snel zijn vergeven. Wees er daarom snel bij!

Spelregels

De spelregels van de 24-uurs rit van De Westlandse Ride zijn niet veranderd: teams van vier renners rijden 24 uur lang in estafettevorm door het Westland. Dit rondje is zo'n 30 km lang en ieder team rijdt 6 keer, dus ook 's nachts. Onderweg worden de renners begeleid door motorrijders, maar iedereen moeten zich wel aan de verkeersregels houden. De start- en finishlocatie is de sfeervolle Olsthoorn Ranch in Naaldwijk, waar de renners (en motorrijders) worden verzorgd met eten, drinken en slaapplaatsen.

Voeding en kanker

Het inschrijfgeld voor een team van vier renners bedraagt € 1000,-. Dat bedrag is volledig bestemd voor het goede doel: onderzoek naar kanker en de behandelmethoden hiervan, uitgevoerd door het Erasmus MC. Dit jaar kiest De Westlandse Ride voor onderzoek naar de relatie tussen gezonde voeding en kanker. "Het gaat om een onderzoek naar de effecten van een gezond dieet bij patiënten met prostaatkanker. De onderzoekers werken samen met Westlandse leveranciers van versproducten", stelt Franke.

Nieuwe elementen

De Westlandse Ride 2020 is meer dan alleen de 24-uurs rit. Op zondag worden toertochten uitgestippeld en de organisatie werkt achter de schermen aan nieuwe elementen in het programma.

Schrijf je via www.dewestlandseride.nl in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen of volg De Westlandse Ride op Facebook via @dewestlandseride

Meer berichten