Een nieuwe naam voor de vogelspin

En we noemen hem: Donder

Iedere herfst mogen leerlingen tijdens de excursies in de Botanische Tuin een nieuwe naam verzinnen voor de vogelspin. Op 6 november jl. werden de winnaars bekend gemaakt en het nieuwe naambordje onthuld. Het komende jaar heet de spin "Donder". Deze naam is bedacht door Yeila uit groep 8c van de Mariaschool in Den Hoorn. De spin deed zijn naam eer aan door zich tijdens de prijsuitreiking snel te verstoppen onder een stuk hout.

De tweede prijs is gewonnen door Jaco uit groep 8b, ook van de Mariaschool, met de naam "Webwever". Op de derde plaats volgde Tessa van de Maurice Maeterlinckschool met de naam "Suikerspin". De winnaars ontvingen een pakketje met onder andere een grote speelgoedspin, informatie over spinnen en toegangskaarten voor de Botanische Tuin.

Tijdens de excursie in de Botanische tuin leren de leerlingen over de geschiedenis en het gebruik van allerlei tropische gewassen en specerijen die ze uit eigen keuken kennen.

Al ruim 30 jaar voert de Botanische Tuin van de TU Delft deze lessen uit, in samenwerking met De Papaver. Dit jaar volgden zo'n 140 leerlingen de les.

Meer berichten