Overhandiging van de cadeaucheque aan de 10.000e bezoeker, met vlnr Jasper Buikx – Hoofd Micropia – Fedde Sonnema (Directeur Biotech Campus Delft), Rob de Kok (10.000e bezoeker) en Jan van der Mast.
Overhandiging van de cadeaucheque aan de 10.000e bezoeker, met vlnr Jasper Buikx – Hoofd Micropia – Fedde Sonnema (Directeur Biotech Campus Delft), Rob de Kok (10.000e bezoeker) en Jan van der Mast.

DSM verwelkomt 10.000e bezoeker in DSM pop-up experience center

DSM heeft vrijdag in Delft de 10.000e bezoeker verwelkomd in de ARTIS-Micropia experience en de historische tentoonstelling 150 jaar Gist. DSM heeft de tijdelijke tentoonstelling ontwikkeld ter gelegenheid van 150 jaar productie en ontwikkeling op basis van biotechnologie in Delft. Rob de Kok ontving een feestelijk welkom en werd verrast met een privérondleiding en een experience pakket.

Delft - De heer De Kok stapte vrijdagmiddag nietsvermoedend het Monumentale Grote Kantoor binnen waar hij werd opgewacht door een heus welkomstcomité, bestaande uit Fedde Sonnema, Directeur Biotech Campus Delft, Jasper Buikx, Hoofd van Micropia in Amsterdam die samen met DSM de ARTIS-Micropia experience "Klein Leven, Grote Impact. Microben bepalen onze wereld" ontwikkelde en Jan van der Mast, maker van de historische tentoonstelling "150 jaar gist".

Als cadeau ontving de heer De Kok een 'experience pakket' met onder andere een hotelovernachting voor twee personen in Amsterdam inclusief privérondleiding door ARTIS en Micropia. Na de feestelijke overhandiging werd hij vervolgens nog uitvoerig rondgeleid in het experience center in Delft.

"'Het bezoeken van de tentoonstelling stond al een tijdje op mijn lijstje en hoe mooi dat ik vandaag ook nog in de prijzen val. Ik vond het heel interessant om op deze manier in aanraking te komen met de wereld van microben en te begrijpen en wat zij kunnen betekenen voor onze toekomst. En wat een mooie 150 jarige geschiedenis met mooie verhalen over de oprichter Jacques van Marken. Wat mij betreft zeer leerzaam en een aanrader voor jong en oud." luidde het oordeel van de winnaar.

Dit jaar viert DSM in Delft haar 150 jarig bestaan, via haar voorganger Koninklijke Gist-brocades (1968-1998) en daarvoor Koninklijke Nederlandsche Gist- en Spiritus Fabriek. (opgericht in 1869).
Ter gelegenheid van deze mijlpaal opende DSM en het eerste microbenmuseum ter wereld, ARTIS-Micropia, op 5 september jl. de unieke tijdelijke tentoonstelling met de titel 'Klein leven, grote impact: microben bepalen onze wereld'. Hier krijgen bezoekers te zien welke cruciale rol microben en biotechnologie spelen bij het mogelijk maken van leven op aarde en bij het aanpakken van enkele van 's werelds grootste uitdagingen op het gebied van klimaat, energie, circulariteit en voedselzekerheid.

Via de historische tentoonstelling 150 jaar Gist" beleven bezoekers ook het unieke verhaal van de geschiedenis van DSM en zijn voorgangers in Delft met patriarch en grondlegger Jacques van Marken. Als wetenschapper en zakenman richtte hij in 1869 de Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek op om op deze locatie bakkersgist te produceren. Met zijn unieke benadering van sociaal ondernemerschap was hij zijn tijd ver vooruit.

Het DSM Experience Center, met entree aan de Wateringseweg 1 in Delft is nog tot en met zondag 15 december te bezoeken op iedere donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.30-16.30 uur met extra opening op de slotdag, zondag 15 december. Toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.150jaargist.nl

Meer berichten