The Puncke’s Delight brengt ode aan vergeten instrument in Delft

Intieme Engelse consortmuziek in Delft

The Puncke's Delight zet de vergeten ster van de Engelse consortmuziek in de spotlight. Met een gevarieerd programma rond de lyria viol doet het ensemble woensdag 27 november de Lutherse Kerk in Delft aan. Tijdens dit intieme concert laat het ensemble de grote variëteit aan timbres van dit unieke instrument horen.

De lyra viol, het zusje van de viola da gamba, was met name in zeventiende-eeuws Engeland populair. Het concert van The Puncke's Delight illustreert de veelzijdigheid van dit instrument: de werken op het programma variëren van ludiek drinklied tot melancholische muziek voor drie lyra viols. Door het gebruik van verschillende instrumenten, bezettingen en stemmingen is het concert een genot voor het oor én het oog.

The Puncke's Delight
The Puncke's Delight is opgericht door de gambist Nicholas Milne. Het ensemble richt zich speciaal op het unieke repertoire voor de lyra viol. De musici zijn allen veelgevraagd als solist en kamermusicus binnen de oude muziek én daarbuiten.
 
Dit concert maakt deel uit van het Seizoen Oude Muziek. In het Seizoen Oude Muziek presenteren de makers van het Festival Oude Muziek de mooiste muziek uit de middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door topmusici op bijzondere locaties in Nederland en België.

Programma  

Christopher Simpson 1602/06-1669
Little Consort III/IV 'High harpway Flat/Sharp'
William Corkine fl. 1610-17
Prelude
Mounsiers Almaine
Coranto
Whoope Doe Me No Harme Goodman
Coranto
The Punckes Delight
Thomas Ford ?-1648
M. Southcote's pavan
The galliard
And if you do touch ile crie
Why not here
Kate of Bardie (The Quennes jig)
William Lawes 1602-1645
Stukken voor drie lyra viols

Musici  

Nicholas Milne lyra viol, viola da gamba
Mikko Perkola lyra viol, viola da gamba
Joshua Cheatham lyra viol, viola da gamba
Emmanuel Frankenberg klavecimbel

Meer berichten