Kamermuziek door jong talent Niek en Ben

Delft - Een geïmponeerde jury wees violist Niek Baar in 2018 aan als winnaar van het Nederlands Vioolconcours, categorie Oskar Back. Met de winst van het concours drong Niek definitief door tot de jonge vioolvoorhoede. Aanstaande zondag speelt de Rotterdammer samen met de Amerikaanse pianist Ben Kim in Theater de Veste. Ook een jong talent.

Niek begon op achtjarige leeftijd met vioolspelen. Vijf jaar later werd hij toegelaten tot de jong talent-afdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar hij cum laude afstudeerde. Niek vervolgde zijn opleiding in Berlijn op de Hochschule für Musik Hanns Eisler, waar hij in 2016 met de hoogst mogelijke score zijn Masterdiploma behaalde. Hij speelde op belangrijke concertpodia over de hele wereld en was ook meerdere malen te gast in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam. Daarnaast verzorgde hij ook meerdere radio en televisieoptredens, waaronder bij Podium Witteman.

Zijn begeleider - pianist Ben Kim – zei eerder: "So much naturalness, sympathetic charisma and pleasant modesty, coupled with great virtuosity, are rarely experienced with a leading musician". Samen spelen ze stukken van onder andere Grieg, Beethoven en Mozart. Geniet van prachtige muziek door deze twee jonge musici op zondagochtend 17 november in Theater de Veste. Zie: www.theaterdeveste.nl

 

 

 

 

 

 

Meer berichten