De Raamstraat - terug naar begin jaren 1950


De Raamstraat in vroegere tijden, de drukste straat van het Westerkwartier.
De Raamstraat in vroegere tijden, de drukste straat van het Westerkwartier. (Foto: )
terug in de tijd

De Raamstraat - terug naar begin jaren 1950

Terug in de Tijd met Henk van der Beek

Het is opvallend dat er veel mensen zijn blijven wonen, ook de winkels, de Kerk, de School en de Kleuterschool waren er in die tijd nog. Als DHC thuis speelde tegen Feyenoord, ADO of Ajax stond de Raamstraat vol met auto's en de bezoekersbus.

Delft - Wie ik nooit zal vergeten is het kappersechtpaar Nel en Nol Huiberts, wachten op je beurt met een heerlijk kopje koffie! C.M. van Dipten typograaf, zijn zoon stond bekend als wereldreiziger: hij stapte zomaar in de trein tot de controle kwam, dan was het over. In het begin waren zijn ouders ongerust, het ging over toen hij wat ouder en wijzer werd! H.A. van den Engel, bode bij het ziekenfonds. H.C. Stelten en A. Koekebacker uitvoering timmerwerk. H. Treling zuivelproducten. De heer A. Lindenburg met pensioen, zijn dochter Mej. M. A. Lindenburg lerares oude talen. G. de Vast glas in loodzetter, J. de Vast bankwerker. J.J. Mutters zadelmaker. In de straat was ook de achteringang van de Ambachtschool. C.M. Poot was inmiddels los werkman geworden. J.C. Fritschi, kapper dames en heren. M.J. van Gasteren stoker gemeente. P. van der Wees laborant TNO. Er woonden zes van Woggelums in de straat: A.C. tuindersknecht, C.H. scheepmaker, C.L. / J.J. loswerkman, J.J. spuiter Calvé, L.J. zonder.
Het Sint Anthonius Patronaat was o.a. een zalenverhuur voor bruiloften, toneel en trainingen van handbalvereniging Westerkwartier, later EDH. Enige bekende bewoners: J.M.van Domburg handelsreiziger? het staat er nooit bij. P.J. van Domburg afdelingschef Calvé. Mej. C.J.A. Collignon lerares. K. van den Bos tuinder. M.J. van Bergenhenegouwen particulier chauffeur. G. van der Schuur opperman in de bouw. P.H. Suiker sigarenhandelaar. W. Suiker kabelmonteur Kabelfabriek. H.J.A. Damshuiser metaaldraaier. TH. M. Zaaier modelmaker. J. van Dam opticien. P.R. van Dam gruttersknecht. L.J. Leeflang timmerman. H.L. Elderkamp controleur Calve. B. Fries meubelmaker. H. Fries timmerman. W.N. Bettink fondsbode. J.G. Bettink kantoorbediende. Mej. Maria Plomp onderwijzeres. Mej. M.E. Moller typiste. K.L. Visser verpleger. J.H.A. Negrijn boekdrukker/ binder. T. van Arum plateelschilder. W.L. van Drongelen portier bij Ambachtschool.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden