Erik de Koning speelt gooit ook nog graag een balletje (foto: Annemarie de Vries).
Erik de Koning speelt gooit ook nog graag een balletje (foto: Annemarie de Vries). (Foto: Annemarie de Vries)
Sporter van de week

Erik de Koning is clubheld van Excelsior

Door: Annemarie de Vries

Sporter van de Week

Bijna onmisbaar is hij bij de Christelijke korfbalvereniging Excelsior: penningmeester Erik de Koning. Reden waarom zij hem genomineerd hebben voor Clubheld van het jaar. Want wat doet hij eigenlijk niet binnen de vereniging, kun je je beter afvragen.

Delft - "Van 's-ochtends vroeg tot 's-avonds laat is Erik de Koning actief voor onze vereniging. Hij zorgt ervoor dat de jeugd wedstrijden kan spelen, zorgt dat de teams gevuld zijn, dat er reserves geregeld zijn en dat alles op rolletjes loopt. Hij fluit wedstrijden voor de vereniging en speelt zelf ook nog wekelijks minimaal een wedstrijd op de leeftijd van 47! En als een ander team niet compleet is onze Erik altijd bereid om zelf in te vallen of als reserve mee te gaan. Hij leegt de prullenbakken, hangt de vlaggen in de mast en ruimt deze weer op. Zorgt ervoor dat iedereen op het terras kan zitten en dat het meubilair weer opgeruimd wordt op zaterdagavond.

Daarnaast is hij al jarenlang actief in het bestuur en de technische commissie van de verenging en is hij sinds twee jaar penningmeester. Ook organiseert hij samen met een hoop vrijwilligers een aantal grote toernooien en is hij dan al weken bezig met de voorbereidingen. Je hoeft Erik maar een belletje te geven of hij staat al voor je klaar. Elke dag van de week, elk moment van de dag. Erik de Koning is goud waard!" zo laat woordvoerder Job van den Berg van CKV Excelsior weten.

Excelsiorfamilie

"Ik kom uit een echte excelsior familie", vertelt de Koning. Mijn broer is ook 27 jaar lang penningmeester geweest en mijn schoonzus is heel actief. Mijn vader was maar liefst 75 jaar lid. Ook mijn tante was lid en haar kinderen en kleinkinderen." Er lopen dus heel wat de Konings rond daar bij Excelsior. Het is dan ook niet moeilijk te raden wat het meest gehoorde gespreksonderwerp is op verjaardagen. "Ja eerlijk gezegd gaat het meestal binnen vijf minuten over korfbal", lacht hij.

"Ik ben hier vaak elke dag wel, maar ik ben echt niet de enige, we hebben heel wat vrijwilligers. We mogen dan ook zeker niet klagen als ik wel eens verhalen van andere verenigingen hoor. Hoewel we natuurlijk altijd nog mensen kunnen gebruiken." Vooral de periode rond de verhuizing van het veld naar de zaal is hard werken voor de vrijwilligers: "De gemeente zorgt voor de velden, maar wij moeten bijvoorbeeld zorgen dat overal ballen liggen. Ons principe is: elke kind één bal. We trainen in drie sporthallen, hoofdzakelijk in Sporthal Buitenhof, die wij dan ook beschouwen als ons tweede thuis."

Op werk ook korfbal

In het dagelijks leven is de Koning hoofd administratie bij Preuninger, vooral bekend van de Fiat en .. juist ja: die andere korfbalvereniging Fortuna. "Nee dat is geen enkel probleem", lacht de Koning: "Ik fluit ook wel eens bij Fortuna. Dat komt omdat je in een soort scheidsrechterspoule zit. Dus dat komt helemaal goed."

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten