Meld je muurplanten in de tuin

Delft - Leden van Natuurlijk Delfland zijn planten die op muren groeien in de centrum van Delft in kaart aan het brengen. Deze groeien op muren, kades en bruggen. Het is voor hen onmogelijk om naar muren te kijken van de binnentuinen in het centrum van Delft. Daarom roepen zij bewoners op die planten op hun muren hebben staan dit aan Natuurlijk Delfland te melden. Stuur een foto van de plant(en) of vraag om een bezoek aan de tuin via afdelingDelfland@knnv.nl Meer informatie via 015 - 213 86 57. Het belang van planten op muren is dat ze de stad veel aangenamer maken in sfeer en zij horen bij de stenige omstandigheden van een stad. In de vrije natuur groeien zij in de bergen. Deze inventarisatie is de zesde ronde die in Delft plaatsvindt, de eerste ronde was in 1991, de laatste was in 2014.

Wat is en doet de Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via deze N's komen we tot een duurzame en robuuste natuur.

Door excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer worden deze doelen vorm gegeven. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Elk jaar kent een groot thema. In 2019 is het thema Bescherm de natuur in je buurt.

Iedere maand wordt gevraagd om naar één plantensoort of een dier uit te kijken.

Natuurlijk Delfland voelt zich verantwoordelijk voor het gebied, dat zich uitstrekt van de Noordzeekust tot aan de Rottemeren en tussen de A12 en de A20. Dit gebied bezit prachtige parken, cultuurlandschappen en natuurgebieden, ook particuliere tuinen worden steeds belangrijker voor de natuur.

Het werkgebied omvat de gemeenten Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag).

Natuurlijk Delfland is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging, een werkgroep van de Zoogdiervereniging en Ravon.

Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland.

Natuurlijk Delfland beheert het Melarium het centrum voor natuur, bijen en kunst, een plek waar je natuur, rust en ruimte vindt aan het Melariumpad 11, Delft, vanaf de parkeerplaats 15 minuten lopen. Zie ook https://www.knnv.nl/afdeling-delfland/melarium-centrum-voor-natuur-bijen-en-kunst De Imkervereniging Delft verzorgt de bijen in het gebouw.

Meer berichten