Een mooi verhaal over familie Vaderloos


Chris en Loes Vaderloos
Chris en Loes Vaderloos (Foto: )
terug in de tijd

Een mooi verhaal over familie Vaderloos

Terug in de Tijd met Henk van der Beek

De bekende Familie Vaderloos is in 1966 naar Delft gekomen: Chris en Loes hebben elkaar leren kennen tijdens het dansen in Hoornwijk. Loes woonde in Delft en Chris in Den Haag. Toen ze pas drie weken verkering hadden zagen ze op de Rotterdamseweg een winkeltje te koop staan.

Delft - Loes wilde het samen doen: "maar we hadden geen stuiver, de vader van Chris gaf ons 16000 gulden te leen zodat wij er een patatzaak konden beginnen. Dat ging zo goed dat we binnen twee jaar vader konden terug betalen. We zijn 1968 getrouwd, eind 1968 is onze oudste zoon geboren. We hebben 20 jaar (gezellig) op de Rotterdamseweg in de patat gezeten de broer van Loes, John, heeft de zaak overgenomen in 1986. We hebben daar veel vrienden en kennissen aan overgehouden. Daarna zijn we naar de binnenstad gegaan en hebben de Lunchroom Chris, Loes en zonen op de Brabantse Turfmarkt een geheel zwart/witte zaak van gemaakt - zowel binnen als buiten.

Toen kwam de Brasserij op ons pad, onze oudste zoon keek Chris aan: 'Zullen we het kopen? Het is een mooi bedrijf.' Chris zei 'ik ben al 50 jaar'. We hebben het toch gedaan, de volgende dag heeft hij de Lunchroom te koop gezet. In 1994 zijn wij De Brasserij aan de Brasserskade gestart, dat was een gezonken schip. Met het hele gezin hebben we daar een mooi bedrijf van gemaakt, zonder uitzondering door allen een prachtige zaak geworden." Chris en Loes zijn inmiddels gestopt: "we waren al in de 60. We hebben het altijd met hart en ziel gedaan, mensen in Delft hebben ons altijd op handen gedragen, dat is zo mooi! Dat gevoel is veel mooier dan een huis kopen in Wassenaar. Onze kinderen zijn verder gegaan, onze oudste zoon is op de Brasserij gebleven, onze jongste zoon gaat nu een nieuw bedrijf beginnen in de stad. Wij wonen inmiddels ook in het centrum en daar zagen wij een pandje te huur staan. De volgende dag is onze jongste gaan kijken, met zijn vrouw. Ze zijn er in gestapt, op de Burgwal en zijn gelijk hard aan het werk geslagen om het voor de feestdagen klaar te krijgen."

Chris en Loes hopen dat de volgende generatie in Delft blijft winkelen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden