Harmoniekapel voor aanvang concert
Harmoniekapel voor aanvang concert (Foto: Mark van den Bos)

Eerste prijs met lof van de jury voor de Koninklijke Harmoniekapel Delft

Op zaterdag 23 November heeft de Koninklijke Harmoniekapel Delft meegedaan aan het bondsconcours in Veldhoven (Noord Brabant). Na maanden van intensieve voorbereiding kon het orkest eindelijk zijn kunnen aan een vakkundige jury ten gehore brengen.

Met een eigen muzikale vertolking van de stad Delft ‘Lux Futura’ heeft de KHD de jury een nieuw geluid laten horen. Deze compositie van Kevin Houben beleefde haar debuut in de Nederlandse concourswereld en werd enthousiast ontvangen. Men was dusdanig onder de indruk dat de KHD zelfs een extra prijs heeft gewonnen: De Huub Kennisprijs, een optreden in de concertserie ‘Verrassende Ontmoetingen’ in één van de mooie Brabantse steden. Daar bovenop beoordeelde de jury dit stuk met 89.33 punten.

Vervolgens begon de KHD aan een muzikaal technische uitdaging van componist Johan de Meij: Extreme Make-over. Deze compositie vraagt het uiterste van vele muzikanten, wat door de KHD uitstekend was uitgevoerd. De jury beloonde het orkest met maar liefst 90.67 punten, waardoor het gemiddelde van 90 punten in een eerste prijs met lof van de jury resulteerde.

Het orkest was met dirigent Erik Janssen erg trots op dit mooie resultaat en zal zich nu weer gaan richten op mooie concerten in het voorjaar. Ook rond de donkere dagen zullen diverse ensembles uit de vereniging te horen zijn op diverse plaatsen in Delft.

Meer berichten