Zondagmiddag 8 december a.s. om 15:00 uur, Advent & Kerstconcert in de Maria van Jessekerk

DELFT - Begin december organiseert de Maria van Jessekerk traditiegetrouw een Advent & Kerstconcert. De Adventstijd is ingetogen, het is de periode van voorbereiding naar het Kerstfeest. Voor deze tijd is door de eeuwen heen veel mooie muziek geschreven. Bij dit Advent & Kerstconcert zijn, naar oud middeleeuwse praktijk, afwisselend Gregoriaanse gezangen van een mannenkoor (Schola Cantorum) en orgelmuziek van organist Petra Veenswijk te horen. De orgelwerken zijn geïnspireerd op de gregoriaanse gezangen en gecomponeerd in de 19de en 20ste eeuw. Het is daardoor een zeer afwisselt programma.

Deze Schola bestaat uit ca. 25 mannen en is een gelegenheidskoor dat bestaat uit zangers van de Schola uit Leiden en Delft. Bijzonder aan concert is dat de Schola gekleed gaat in toog en superplie. Het creëert een heel bijzondere sfeer. De Schola staat o.l.v. dirigent Theo Goedhart (o.a. oud docent muziektheorie en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag),

Het concert begint met het "Rorate Caeli" gezongen door de Schola en wordt gevolgd door de Choralprelude "Rorate Caeli" van de componist Chris Dubois. Verder worden o.a. gezongen een Magnificat, een Ave Maria, Salve Regina en Puer natus est. Tussendoor zijn te horen op orgel o.a. Carillon- sortie van Henri Mulet en Andante Sotenuto uit Symphonie Gothique van Charles M. Widor.

Het concert wordt afgesloten met het Ave Maris Stella van Marcel Dupré waarbij afwisselend de Schola en het orgel zijn te horen

De toegang voor dit concert is vrij, wel is er een collecte. De kerk is verwarmd, sfeervol verlicht- en aangekleed. Ook is er de mogelijkheid om na afloop een kopje koffie of thee te drinken in de Jozefzaal van de kerk.

Het volledige programma, en meer over het orgel- en de orgelconcerten is te zien op de website: www.veenswijkorgel.nl

Maria van Jessekerk

Burgwal 20, te Delft

Advent& Kerstconcert met afwisselend zang en orgelmuziek

Schola Cantorum uit Leiden en Delft o.l.v.

Theo Goedhart (dirigent) en Petra Veenswijk (organist)

Zondagmiddag 8 december 2019

Aanvang 15:00 uur

Toegang vrij/ wel collecte

Meer informatie op www.veenswijkorgel.nl

Meer berichten