Gijs Leenaars
Gijs Leenaars (Foto: Matthias Heyde)

Dirigent Bachkoor Holland wint Edison Klassiek

Delft - Op 24 november is aan Gijs Leenaars, dirigent van het Bachkoor Holland, de Edison Klassiek prijs uitgereikt die hij ontving voor zijn opnamen van Brahms met het Rundfunkchor Berlin.

Leenaars is behalve dirigent van het Bachkoor Holland waarmee hij het Weihnachtsoratorium en de Matthäus Passion uitvoert in de Nieuwe Kerk, ook dirigent van het Rundfunkchor in Berlin.

Uit het juryrapport: "De rode loper gaat

...

uit voor elke cd die licht werpt op de stukken die Brahms schreef voor koor. En al helemaal als het niveau zo hoog ligt als de Nederlandse dirigent Gijs Leenaars laat horen vanuit Berlijn. Sinds 2015 staat hij aan het hoofd van het Rundfunkchor Berlin, een radiokoor met 64 zangers dat behoort tot de Europese top. Met een uitgekiend programma laten Leenaars en zijn mensen horen wat voor meeslepende koorcomponist Brahms was."

Dirigent Gijs Leenaars is zaterdag 21 december in de Nieuwe Kerk in Delft aan het werk te zien. Dan dirigeert hij het Bachkoor Holland en het Concertgebouw Kamerorkest tijdens het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach. Het concert vindt plaats in de Nieuwe Kerk in Delft. Aanvang 19:00 uur. Tickets via www.bachkoorholland.nl.

Meer berichten