Delft Vertelt 10e editie

Delft - Tien keer Delft Vertelt... dat zijn 54 vertellers, die 66 verhalen hebben verteld. Dat zijn drie burgemeesters (huidige, nacht-, ex-), een archeoloog, de eigenaar van avondwinkel, een vluchteling, een stadsgids, de stadsklokkenmaker, een wethouder, een pastoor, een kroegeigenaar, een kunstschilder, en nog veel meer Delftenaren die hun verhaal met ons hebben gedeeld. Daarbij geholpen door 17 Delftse muzikanten die 28 liedjes hebben gespeeld. En we gaan door. Want iedereen heeft een verhaal te vertellen, vinden wij.

Op zondag 15 december is de tiende editie van Delft Vertelt in het Rietveldtheater. Wat begon als 'laten we het eens gaan proberen' begint nu steeds meer een Delfts instituut te worden. Bij elke voorstelling vertellen zes of zeven Delftenaren namelijk een verhaal dat hij of zij zelf heeft meegemaakt in de stad. Dat kan iets groots zijn, over een bekende gebeurtenis in Delft of een keerpunt in iemands leven. Maar ook een kleine ontmoeting op straat of een overpeinzing. Dat kan iets van lang geleden zijn, misschien zelfs een verhaal zijn dat al lang in de familie rondgaat. Maar ook een gebeurtenis van vorige week. En met elk verhaal leren we de stad weer een beetje beter kennen.

Nadat het fenomeen 'true stories events' aan het begin van het decennium in Amerika is ontstaan, zijn er over de hele wereld en ook in Nederland bijeenkomsten waar mensen hun eigen verhaal vertellen. In Delft was in 2017 de eerste uitvoering van Delft Vertelt. Een deskundige redactie begeleidt de vertellers in het vinden van hun verhaal en het overtuigend vertellen daarvan. In elke voorstelling speelt daarbij een Delftse muzikant of muziekgroep enkele liedjes.

De vertellers van DV10:

Marja van Rossum, schrijfdocent
Kees van Velzen, ondernemer
Simon Huiberts, organisator van leuke dingen
Bas Vollebregt, wethouder
Henk Tetteroo, wereldverbeteraar
En als laatste, een bijzondere 'special guest'...

De muziek komt deze keer van Judy Carati, singer-songdichter.

Meer informatie: www.rietveldtheater.nl/delft-vertelt | facebook.com/delftvertelt

Meer berichten