SUZANNE RETHANS BIJ PAAGMAN DELFT

Op zaterdag 7 december is Suzanne Rethans om 15:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Delft (Choorstraat 1, Delft). Zij zal die middag haar boek Begeerd en verguisd presenteren. Aansluitend zal zij signeren. 

Begeerd en verguisd

In Begeerd en verguisd beschrijft Suzanne Rethans het leven van de grootste internationale filmster die Nederland ooit heeft voortgebracht: Sylvia Kristel. Ze speelde in meer dan vijftig internationale films en werd met haar rol in Emmanuelle (1974) van de een op de andere dag wereldberoemd. In het ene land werd ze hét icoon van de seksuele bevrijding van de vrouw, in het andere land verketterd door de vrouwenbeweging. Sylvia Kristel had een rijk liefdesleven en had een relatie met onder anderen Hugo Claus, de vader van haar zoon Arthur. Ze kampte met drank- en drugsverslavingen, waardoor ze niet voor haar zoon kon zorgen. Zelf had ze een weinig benijdenswaardige, liefdeloze jeugd. Nadat haar vader scheidde van haar moeder en Kristel zag in wat voor armoedige omstandigheden haar moeder verkeerde, dacht ze: dat nooit. Het was haar drijfveer rijk en beroemd te worden. Dat lukte – en al verloor ze al die miljoenen ook weer, ze gaf nooit op. Begeerd en verguisd is een boek over rijkdom en armoede, over vrouwelijke schoonheid, over alles winnen en weer verliezen, over moed en doorzettingsvermogen, over roem en intense eenzaamheid.

Suzanne Rethans

Suzanne Rethans (1972) is schrijfster, journaliste en columnmiste. Ze schreef en schrijft voor onder andere Trouw, Volkskrant Magazine, Vogue The Book, LINDA. en Jan Magazine, waarin ze ook een geliefde column heeft. Eerder verschenen Durf te vragen (2012) en Daarom! (2008).

Toegang tot de lezing is gratis, graag aanmelden via 088-3383838 of info@paagman.nl. Paagman vestiging Delft zit aan de Choorstraat 1 in Delft. Boekhandel Paagman is met 3 vestigingen (vestiging Fred: Frederik Hendriklaan 217 – vestiging Centrum: Lange Poten 41 – vestiging Delft: Choorstraat 1) de grootste boekhandel van Den Haag en omstreken en organiseert met regelmaat interactieve gebeurtenissen met bekende schrijvers en anderen. Paagman is zeven dagen per week geopend. Toegang tot de evenementen is gratis, graag aanmelden via 088-3383838 of www.paagman.nl/suzanne-rethans

Meer berichten