Foto:

Erik de Koning Clubheld van het Jaar in Delft

Iedereen binnen korfbalvereniging Excelsior kent hem en inmiddels kent bijna heel Delft Erik de Koning. De Koning is dinsdag 3 december namelijk uitgeroepen tot Clubheld van het Jaar in Delft. Ondanks geduchte concurrenten van vaak in ledenaantallen grotere verenigingen was het toch de naam van De Koning die aan het eind van de verkiezing bovenaan de lijst prijkte.

Delft - Vele honderden, zo niet duizenden stemmen kreeg De Koning achter zijn naam. En niet zonder reden, want bij Excelsior noemen ze hem niet voor niets een super(club)held! De 47-jarige clubheld loopt al zo'n 40 jaar rond bij Excelsior en is daar dan ook niet meer weg te denken. Zo vervult De Koning al jarenlang verschillende functies binnen het bestuur van de vereniging (momenteel penningsmeester), is hij onderdeel van technische commissies en fluit en speelt hij nog altijd wekelijks zijn wedstrijden.

Daarnaast verzorgt de Delftenaar al jaar en dag dat vrijwel alles op rolletjes loopt binnen Excelsior, of het nu gaat om het legen van de prullenbakken of het opruimen van de korfbalpalen, De Koning draait er zijn hand niet voor om. De Koning was in eerste instantie al verbaasd dat hij was genomineerd, omdat zijn functie voor hem zo'n vanzelfsprekendheid is. Toch is hij natuurlijk hartstikke blij met de erkenning: "Dit is fantastisch, het geeft aan dat het gewaardeerd wordt wat ik voor de vereniging doe. Daar doe je het uiteindelijk allemaal voor, om iedereen te laten genieten van onze mooie sport en vereniging. Ik wil iedereen bedanken voor het stemmen."

Ook Excelsior-voorzitter Leen van den Hooff kan zich volledig vinden in de erkenning: "We hebben gelukkig vele vrijwilligers binnen Excelsior, maar als iemand dit verdient is het Erik wel! Hij doet zo gigantisch veel voor onze vereniging en Delft spreekt daar haar waardering over uit, fantastisch!"

De Koning stond eigenlijk vanaf moment 1 bovenaan in deze prestigieuze verkiezing en eindigde zelfs in de Top-5 van Zuid Holland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden