Het projectkoor tijdens een eerdere editie van Nine Lessons and Carols in de Oud-Katholieke Schuilkerk Delft
Het projectkoor tijdens een eerdere editie van Nine Lessons and Carols in de Oud-Katholieke Schuilkerk Delft (Koorschool Delft)

Nine Lessons and Carols

Sfeervolle viering in Oud-Katholieke Schuilkerk Delft

DELFT - Op zaterdag 21 december 2019 kunt u in de Oud-Katholieke Schuilkerk Delft (Bagijnhof 21) opnieuw de Nine Lessons and Carols bijwonen: een sfeervolle viering met korte lezingen en kerstliederen, met veel samenzang! Een projectkoor onder leiding van Petra Weijers (Koorschool Delft) verzorgt het muzikale gedeelte. Organist Jeroen de Ridder begeleidt het geheel. Voorganger is pastoor Robin Voorn. Aanvang: 20.00 uur, deur open: 19.30 uur. De viering is vrij toegankelijk. Een gift tijdens de collecte wordt op prijs gesteld.  

Engelse kerkelijke traditie

De viering van Nine Lessons and Carols vindt in Engeland al sinds 1880 plaats rond Kerst. Bij het grote publiek is ongetwijfeld de versie van King's College in Cambridge het bekendst. Maar de traditie wordt inmiddels overal ter wereld in stand gehouden. Tijdens de viering wordt het verhaal van de zondeval, de belofte van de Messias en de geboorte van Jezus verteld aan de hand van negen korte lezingen (lessons). De lezingen worden afgewisseld met traditionele kerstliederen (carols), hymnen en andere koormuziek. Het projectkoor zingt op 21 en 22 december bekende en minder bekende werken van diverse componisten in verschillende talen. De voertaal van de viering is Nederlands.

Samenwerking

Nine Lessons and Carols is een samenwerking tussen de Oud-Katholieke Parochie in Delft (delft.okkn.nl) en Koorschool Delft van Petra Weijers (www.koorschooldelft.nl).

Vieringenreeks 'Hemels' - bijzondere liturgische muziek
Muziek (en met name liturgische muziek) kan je het gevoel geven dat je even in de hemel bent. Daarom presenteert de oud-katholieke Schuilkerk dit najaar een reeks vieringen met het thema 'Hemels'. De muziek uit diverse tradities (Engels, orthodox, gregoriaans, etc.) wordt steeds in een mooie liturgische setting ten gehore gebracht. Soms is er vooraf een lezing of korte inleiding over de betreffende muziek. De toegang voor de vieringen is gratis. Een gift tijdens de collecte wordt op prijs gesteld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden