Meer plekken om je fiets te parkeren in de binnenstad

DELFT - In het eerste kwartaal van het volgend jaar plaatst de gemeente ruim 400 extra fietsenrekken en fietsnietjes in de binnenstad. Aan de Voldersgracht komt een inpandige fietsenstalling met ruimte voor 100 fietsen.

In de Delftse binnenstad is een groot tekort aan plekken om je fiets te parkeren. Dat tekort is niet eenvoudig te verminderen. In de binnenstad is de ruimte immers beperkt. De gemeente heeft gekeken waar nog ruimte is om fietsen te parkeren. Deze zoektocht heeft 423 plekken extra opgeleverd, verspreid over de binnenstad.

Behalve naar plekken op straat zoekt de gemeente ook naar geschikte panden voor inpandige fietsenstallingen. Dit is lastig omdat weinig panden beschikbaar of geschikt zijn. Aan de Voldersgracht wordt het voormalige pand van de fietsenzaak Piet Vonk omgebouwd tot fietsenstalling. De gemeente zoekt ook nog naar een geschikt pand voor een inpandige stalling aan de westzijde van de binnenstad.

Het college van B&W zet niet alleen in op extra parkeerplekken voor fietsen. Ook andere maatregelen moeten het tekort verminderen. De gemeente verwijdert regelmatig weesfietsen en fietswrakken. Het college kijkt of het mogelijk is om enkele autoparkeerplaatsen te veranderen in fietsparkeerplaatsen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden