Movies that Matter boekverfilming ‘The Miseducation of Cameron Post’

DELFT - Op donderdag 12 december om 19.30 uur vertoont Filmhuis Lumen de sprankelende boekverfilming 'The Miseducation of Cameron Post'. Deze coming-of-agefilm is charmant, subversief en vaak grappig en won de juryprijs op het Sundance Film Festival. Wanneer Cameron tijdens een schoolfeest betrapt wordt als ze zoent met een meisje, sturen haar pleegouders haar naar een instituut om haar te genezen van haar 'same-sex attraction'. 'The Miseducation of Cameron Post' is onderdeel van de nieuwe reeks 'Movies that Matter On Tour'. Elke maand vertoont het filmhuis een spraakmakende speelfilm of documentaire, gecombineerd met inleidingen of nagesprekken met inspirerende gasten. Ook dit keer is er gelegenheid tot napraten met gastspreker Hans-Dieter de Smit. Hans-Dieter is projectmanager voor de sociale acceptatie van homoseksualiteit in christelijke kring bij LCC Projecten.

Uitgebreide filminfo:
The Miseducation of Cameron Post
2018, 91 minuten
Donderdag 12 december, 19:30 uur
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

In The Miseducation of Cameron Post, dat zich afspeelt in 1993, schittert Chloë Grace Moretz als Cameron, een ogenschijnlijk perfecte tiener die op haar prom night wordt betrapt terwijl ze seks heeft met de prom queen op de achterbank van een auto. Ze wordt naar God's Promise gestuurd, een afgelegen christelijk bekeringskamp. Hier worden jongeren genezen van hun 'same-sex attraction', onder het motto 'Homoseksualiteit bestaat niet, alleen een worsteling met zonde'.

Net als in films als The Breakfast Club, een van de inspiratiebronnen van de Iraans-Amerikaanse regisseur Desiree Akhaven, leidt hun status als outcasts tot een band tussen de jongeren. De film vermijdt valkuilen razendknap. De leiders van het kamp zijn geen sadisten; de film draait niet om het cliché 'homoliefde in een omgeving waar dat verboden is'. In plaats daarvan is The Miseducation of Cameron Post, een verfilming van de young-adultroman van Emily M. Danforth, een charmante, subversieve, vaak grappige coming-of-agefilm, die werd bekroond met de juryprijs op het Sundance Film Festival 2018. In een tijd waarin 'conversion therapy' nog steeds legaal is in 41 Amerikaanse staten, en ook elders homorechten onder druk staan, is de optimistisch boodschap van de film een welkome.

Gastspreker: Hans-Dieter de Smit - Projectmanager voor de sociale acceptatie van homoseksualiteit in christelijke kring bij LCC Projecten.

Amnesty International – Delft : Deze onafhankelijke beweging onderzoekt wereldwijd schendingen van mensenrechten. De naleving van mensenrechten probeert Amnesty te bevorderen met acties, lobby, bewustwordingscampagnes en samenwerking met derden. In Delft en omstreken zet de lokale Amnesty-groep zich op allerlei manieren in. Eén van de activiteiten is de organisatie van Movies that Matter On Tour in samenwerking met Filmhuis Lumen.

Filmhuis Lumen Delft
Doelenplein 5
2611 BP Delft
Info en ticketverkoop: filmhuis-lumen.nl
Kassa: (015) 214 02 26

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden