Hajé is soms ook wel eens niet bij Hudito te vinden.
Hajé is soms ook wel eens niet bij Hudito te vinden. (Foto: )
Sporter van de week

Hajé de Vriend is erelid bij Hudito

Door: Annemarie de Vries

Sporter van de Week

Hudito heeft Hajé de Vriend benoemd tot Erelid. En dat word je niet zomaar, dat betekent dat hij heel wat voor de club gedaan heeft. "Ik was erg verrast", vertelt hij: "niet veel mensen worden dat. De meesten worden lid van verdienste."

Delft - Op de Algemene Ledenvergadering nam de Vriend afscheid van het bestuur van Hudito. De afgelopen zes jaar heeft de Vriend zich als bestuurslid hockey enorm ingezet voor de club. De Vriend is een kind van Hudito. "Mijn ouders hebben elkaar hier ontmoet", vertelt hij: "Ik loop hier mijn hele leven al rond en mijn kinderen van 20,17 en 14 ook. Het is een familie-aangelegenheid. Alleen mijn vrouw hockeyt niet, misschien maar goed ook, dan heb je het ook nog eens over wat anders."

Hockey-speler

De Vriend begon in de jeugd van Hudito met hockeyen, werd Nederlands kampioen met JB1 en schopte het tot verdediger in H1. Tien jaar geleden stopte hij met hockeyen. De Vriend: "Ik ben te fanatiek. Als je eenmaal op een bepaald niveau gespeeld hebt, is het toch minder leuk op een lager niveau, in ieder geval voor mij. En als je ouder wordt is dat onvermijdelijk. Nu steek ik mijn energie in vrijwilligerswerk".

Vrijwilliger

Als bestuurslid hockey was hij de de spin in het web. Onder zijn verantwoordelijkheid werden de hockeycommissies samengevoegd tot de jeugd hockey commissie, werd er geïnvesteerd in meer kader via onder meer de technisch coördinator, kwam de keepersschool naar de club, stroomde meer jeugd door naar H1/2 en D1/2 en werd er via het hockeybeleidsplan meer aandacht gegeven aan jeugdhockey. Dat de Vriend stopt met zijn bestuurswerk betekent zeker niet, dat hij niet meer langs de velden te vinden is. Hajé is ook trainer en coach. Hij traint op woensdagmiddag de benjamins en diverse jeugdteams, is al jaren trainer van Heren 4 en coacht dit jaar ook Heren 2. En hij is alvast bezig met het lustrumboek verklapt hij: "Over 10 jaar bestaat Hudito 100 jaar, daarvoor moeten heel veel foto's en verhalen bij elkaar gezocht worden."

Toespraak

De benoeming tot erelid kwam voor Hudito niet als een verrassing. "Hajé, de verstandige, bedachtzame, vriendelijke en vooruit kijkende bestuurder is een echte cultuurdrager van Hudito. Hij blijft zich ook de komende jaren voor onze club in zetten en daar zijn wij zeer verheugd mee. Hajé, bedankt voor je immense inzet de afgelopen jaren en nogmaals gefeliciteerd met je benoeming tot erelid en tot op Hudito!" zo vertelde voorzitter Wessel Pil tijdens zijn speech.

300 vrijwilligers

"Maar ik ben niet de enige hoor", merkt de Vriend op: "zoals elke vereniging draaien wij volledig op vrijwilligers. We hebben 1250 leden en toch wel zo'n 300 vrijwilligers, dat is toch prachtig!"

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten