Russische chansons tijdens lunchpauzeconcert De VAK

DELFT –Dinsdag 21 januari verzorgen docenten van De VAK Tamara Obreskova, mezzo-sopraan en Arkadi Gankin, accordeon het maandelijkse VAK lunchpauzeconcert vanaf 12.45 uur in OPEN op het grote podium. Ze brengen Russische chansons ten gehore.

Russische chanson


De Russische klassieke- en volksmuziek is bij heel veel mensen bekend. Veel minder mensen kennen de prachtige Russische chansons, vol met vreugde, verdriet, dromen, verlies, blijheid en liefde.

Tijdens het lunchconcert Tamara Obreskova (zang) en Arkadi Gankin (accordeon), op 21 januari 2020 kun je een aantal van de mooiste chansons beluisteren. De beide uit Rusland afkomstige topmuzikanten nemen je mee op een muzikale reis langs de mooiste chansons van de twintigste eeuw.

Tamara en Arkadi komen oorspronkelijk uit Wit-Rusland, hebben daar hun opleiding genoten, carrière gemaakt en successen gehad. Ondertussen wonen ze elk alweer zo'n 30 jaar in Nederland en zijn hier gesetteld. Arkadi en Tamara hebben elkaar pas in Nederland toevallig ontmoet en treden af en toe samen op. De incidentele samenwerking is voor beide plezierig en van hoog niveau zoals je op 21 januari kunt horen en zien.

Neem je boterhammen mee of haal een lekkere tosti in de het proeflokaal van OPEN en neem plaats op de tribune. Voor het concert wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Tot aan de zomervakantie zijn de drukbezochte lunchpauzeconcerten bekend:
21 januari - Russische chansons, met Tamara Obreskova (zang) en Arkadi Gankin (accordeon)
18 februari - Randy Winterdal, salsa/Caribische muziek
17 maart - Donald Simoen, moderne jazz
21 april - Iris van der Made, Joni Mitchell project
19 mei - Wereldmuziek met Michael Samson
16 juni - Daniël van der Hoeven, piano solo (klassiek)

De lunchpauzeconcerten van De VAK worden mede mogelijk gemaakt door Gemeente Delft.

Meer informatie over deze reeks concerten: www.vak-delft.nl/lunchpauzeconcert
Meer berichten