John  en Mirjam tijdens de spectaculaire aflevering van het huis (foto: Fred Nijs).
John en Mirjam tijdens de spectaculaire aflevering van het huis (foto: Fred Nijs). (Foto: Fred Nijs)

Er staat een huis in een Delftse tuin

Door: Annemarie de Vries

Bij het stadsprinsenpaar

Tegenwoordig gaan John en Mirjam Breedijk in Delft door het leven als Z.D.H. stadsprins John 2e en H. D. H. stadsprinses Mirjam de 1e Kabbelaars 44e. Maar Utopia-fans kennen John al veel langer van de realityshow Utopia 2. Hij bouwde tijdens zijn verblijf meerdere huisjes en het eerste huisje kwam afgelopen donderdag 'thuis' in Delft.

Delft - "Het was een hele toestand", lacht echtgenote Mirjam. We moesten een dieplader regelen en de hele schutting moest eruit. Maar het is gelukt. Er moet nog wel wat gerepareerd worden hier en daar, maar dan staat het er mooi bij in onze tuin."

Utopia

Deelnemen aan Utopia was een droom van John. Hij zat in het programma van mei 2018 tot oktober 2018 en was zeer geliefd bij de kijkers en deelnemers. Maar na enkele maanden miste hij zijn vrouw Mirjam te veel, waardoor hij besloot dat het welletjes was. Bij Shownieuws noemden ze hem destijds: "icoon en grondlegger van het programma".

Prinses carnaval

Mirjams droom was ooit prinses te zijn tijdens de carnaval. Gelukkig gaat Delft met zijn tijd mee en is de tijd dat er alleen prinsen carnaval waren al even voorbij. De laatste jaren hebben we telkens een prinselijk paar gehad. Afgelopen november kwam Mirjams droom uit en werd ze benoemd tot H. D. H. stadsprinses Mirjam de 1e Kabbelaar 44e. "We gaan samen met jullie een sprookjesachtig carnavalsseizoen neerzetten en we gaan feesten als nooit tevoren…. zodat we met z'n allen herinneringen maken voor later en we ooit het carnavalssprookje kunnen beginnen met…. Er was eens!", aldus de prins en prinses.

Carnaval

Carnaval begint 22 februari, maar wie denkt dat het stel het dan pas druk krijgt, heeft het mis. "We waren het hele afgelopen weekend op pad in het land, we hadden onder andere tv-opnames in het plaatsje Zeeland in Brabant, het was supergezellig." vertelt Mirjam. Ook vorige week waren ze in vol ornaat te zien op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente.

Fanpage

John heeft zelfs een eigen fanpage op facebook, genaamd Utopia John Fanpage. Wilt u de belevenissen volgen van John en Mirjam als stadsprinsenpaar dan kan dat via de facebookpagina stadsprinsenpaar DCV jubileumjaar 2019/2020. Alle informatie over de Delftse carnaval vindt u op de site van de stichting Delftse Carnaval Viering www.stichtingdcv.nl.

Meer berichten