Vier prijswinnende films: The Best of IDFA on Tour bij Filmhuis Lumen

Zaterdag 18 januari, 12:00 uur, Filmhuis Lumen

Op zaterdag 18 januari vertoont Filmhuis Lumen vier prijswinnende films die door de jury's van IDFA 2019 zijn bekroond óf bijzonder in de smaak vielen bij het publiek. Het is een middagvullend programma, zodat je helemaal in de filmfestivalsfeer komt. De Lumen Funclub voorziet bezoeker van heerlijke broodjes en soep voor een fijne prijs. En … als je de 18de verhinderd bent, ook op zaterdagen 8 februari en 7 maart zijn de films te zien.
De vier prijswinnende films zijn In a Whisper - winnaar van de IDFA Award for Best Feature-Length Documentary, Sunless Shadows - winnaar van de IDFA Award for Best Directing, Voorspel - speciale juryvermelding binnen de IDFA Competition for Kids & Docs en Collective - één van de absolute publieksfavorieten van IDFA 2019.

Uitgebreide filminfo:

In a Whisper
Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Cuba – 2019 – Heidi Hassan, Patricia Pérez Fernández – 80 min.
Spaans, Frans gesproken, Nederlands ondertiteld.
De Cubaanse hartsvriendinnen Patricia en Heidi verliezen elkaar uit het oog wanneer ze allebei naar Europa vertrekken. Jaren later sturen ze elkaar videobrieven. Fraai vormgegeven, gevoelig en openhartig verslag van twee opgebroken levens.

Sunless Shadows
Iran, Noorwegen – 2019 – Mehrdad Oskouei – 74 min.
Perzisch gesproken, Nederlands ondertiteld.
Een beeld van het leven in een Iraanse jeugdgevangenis, waar een groep minderjarige meisjes hun straf uitzit voor de moord op een mannelijk familielid. Wanneer ze alleen zijn met de camera delen ze hun gedachten, gevoelens en twijfels.

Voorspel (Foreplay)
Nederland- 2019 – Anne van Campenhout – 15 min.
Nederlands gesproken.
In deze ontwapenende documentaire worden tweedeklassers gevolgd tijdens de lessen seksuele voorlichting. Hun gezichten gloeien van gêne en nieuwsgierigheid, maar wat gaat er precies in hun hoofd om?

Collective
Roemenië, Luxemburg – 2019 – Alexander Nanau – 109 min.
Roemeens, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.
In deze explosieve politieke thriller onderzoekt filmmaker Alexander Nanau op briljante wijze de gevolgen van een verschrikkelijke brand in nachtclub Colectiv in Boekarest. Door zijn vasthoudend-heid onthult hij stukje bij beetje de diepgaande corruptie waar zijn land onder te lijden heeft.

Filmhuis Lumen Delft
Doelenplein 5
2611 BP Delft
Info en ticketverkoop: filmhuis-lumen.nl
Kassa: (015) 214 02 26
 

Meer berichten